Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Har kommunen sagt nej till företagare som erbjöd sig att betala för uppspolning av bandybanan i Oskarshamn? Så svarar fritidschefen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Några företagare ska ha erbjudit sig att betala för uppspolning av bandybanan i idrottsparken i Oskarshamn – men kommunen ska då ha sagt nej till detta, enligt en av ON:s läsare.

Vi kollar med fritidschefen Daniel Stenberg.

Så här svarar han via e-post på torsdagseftermiddagen:

”För att svara på den här frågan behöver den kanske förtydligas från avsändaren. Även om jag arbetar inom Oskarshamns kommun så kan jag inte svara för hela koncernen som är stor. Då behöver vi nog veta vilka företagare och till vem de ställt frågan i så fall. Jag känner inte till någon konkret förfrågan från några företagare och det borde jag i så fall känna till. Däremot ett samtal från en privatperson till en av mina medaberbetare inom fritidskontoret efter det att bildningsnämnden hade tagit beslut om att inte spola upp isen, där personen frågade om det var möjligt att någon annan bekostade isen. Svaret var att detta i så fall måste lyftas högre i organisationen eftersom det tagits ett beslut om att inte spola upp. Personen ombads då återkomma mer konkret om de var intresserade, men någon sådan återkoppling har vi inte fått efter samtalet.”

“Flera miljoner”

”Sedan påminner jag om att det beslut som bildningsnämnden tog inte bara handlar om pengar för att finansiera isen, som med dagens priser handlar om flera miljoner för en säsong. Alla verksamheter inom Oskarshamns kommun uppmanas att vara sparsamma i sin energiförbrukning och genomföra åtgärder. Alla behöver bidra till att minska vår elanvändning. Att inte spola upp isen som under en säsong kan förbruka 800 000 kWh är den enskilt största åtgärden Oskarshamns kommun kunnat genomföra”, skriver Daniel Stenberg i sitt svar.

Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun
Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén
Bild på isbanan på Arena Oskarshamn
Idrottsparken, Arena Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS