Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Här utfärdades flest hastighetsböter i landet förra veckan: Så många körde för fort…

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Den nationella trafikveckan, som avslutades på söndagskvällen, resulterade i cirka 300 hastighetsböter.

Det berättar polisen, Lokalpolisområde Västervik – som består av kommuerna Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Mönsterås och Oskarshamn, i ett pressmeddelande.

Cirka 300 hastighetsböter

– Vi har hanterat en hel del ärenden under veckan – men vi har inte haft någon särskild resurs uttagen för trafikveckan. Patrullerna som varit i tjänst har i mån av tid upprättat hastighetskontroller. Vi har mest fokuserat på 60–90-vägar – men även haft en hel del kontroller inne i samhällena. Under veckan har vi upprättat cirka 100 hastighetskontroller. Kontrollerna är relativt jämnt fördelade mellan kommunerna i LPO Västervik. Vi har upprättat cirka 300 hastighetsböter, berättar Fredrik Westerholm, som är trafikansvarig i polisområdet.

Här är resultatet:

Hultsfreds kommun: 47 fortkörningsböter

Vimmerby kommun: 40 fortkörningsböter

Högsby kommun: 34 fortkörningsböter

Västerviks kommun: 102 fortkörningsböter

Mönsterås kommun: 16 fortkörningsböter

Oskarshamns kommun: 66 fortkörningsböter.

”Vi har omhändertagit 22 körkort”

Fredrik Westerholm, trafikansvarig i lokalpolisområde Västervik

– Vi har omhändertagit 22 körkort – åtta i Västerviks kommun, åtta i Oskarshamn/Mönsterås och sex i Vimmerby/Hultsfred. Vi har hittat sex förare som vi misstänker kört påverkade. Antingen av alkohol eller narkotika. Ett fordon i centrala Oskarshamn stannades och kontrollerades där föraren är misstänkt för rattfylleri. I Hultsfreds kommun stannades två bilar där förarna är misstänkta för rattfylleri under påverkan av narkotika. Förarna är även misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. I Vimmerby kommun stannades ett fordon där föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika. Föraren är även misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. I Västerviks kommun stannades ett fordon där föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika. Förarna är även misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. Två förare saknade körkort och är misstänkta för olovlig körning. I Västerviks kommun stannades ett fordon där föraren saknade körkort. I Hultsfreds kommun stannades ett fordon där föraren saknade körkort. LPO Västervik har utfärdat flest hastighetsböter jämfört med de andra lokalpolisområdena i hela Sverige. Engagemanget hos poliserna som varit i tjänst under veckan har varit fantastiskt högt och det är snarare engagemanget som ligger bakom det stora antalet hastighetsböter än att bilförare i Norra Kalmar län skulle köra fortare än i övriga Sverige, säger Fredrik Westersholm.

”Ordentligt stolta”

– LPO Västervik kommer att utvärdera och analysera resultatet. Vi kommer fortsätta med arbetet att sänka medelhastigheten på våra vägar och därigenom förhoppningsvis minska antalet döda och svårt skadade i trafiken. Hastighetskontrollerna kommer fortsätta men det särskilda fokuset vi lagt föregående vecka kommer nu kunna läggas på andra prioriterade områden. Avslutningsvis är det nog så att engagerade medarbetare är en organisations största tillgång. LPO Västerviks medarbetare har än en gång visat det enorma engagemang som finns för det polisiära arbetet. Det var många chefer under måndagens möte som var ordentligt stolta över hur poliserna i Norra Kalmar län hanterat den gångna veckan, säger Fredrik Westerholm.

Fredrik Westerholm, gruppchef vid Oskarshamnspolisen
Fredrik Westerholm, gruppchef vid Oskarshamnspolisen. Foto: Peter A Rosén

Genrebild: Freepik (överst)

+1
20
+1
2
+1
1
+1
2
+1
0
+1
1
+1
2

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS