Härlig seger för Fårbo FF

FÅRBO

Tre matcher på sju dagar.

Men Fårbo FF krigade till sig en rejäl revansch efter den sura förlusten borta mot Djursdala senast.

Nu blev det 3-0 (1-0) hemma mot HIS/MAIS.

– Det märktes på grabbarna att de var sega i benen, så med tanke på det tycker jag vi gör en stark insats. Det var härligt att få vinna, sa Fårbotränaren Kent Niklasson.

Fårbo fick lite gratis när gästernas Erik Stejdahl åkte på rött kort efter 43 minuter. Erik fick ett bra läge centralt, drog till men bollen gick en meter över. I sin besvikelse hävde han ur sig något fult ord.

Spelmässigt var första halvlek ganska jämn, skillnaden mellan lagen var att Fårbo har målskyttar, det saknade gästerna.

Fårbos riktige killer, Joacim Olsson, fick en central framspelning från Oskar Wimelius efter 10 minuter. Gästernas mittbackar hängde inte alls med utan Joacim gick igenom och skottade in 1-0.

Utöver det skapade inte Fårbo några speciellt farliga chanser i första, inte heller gästerna. Det var mycket snurrande på mittfältet där inget av lagen kom loss, varken på kanterna eller centralt.

I andra orkade gästerna att stå emot trots manfallet. Men orken tröt mer och mer och Fårbo kom fram till bra lägen.

Otagbart

Victor Hällblad kom fram på vänsterkanten efter drygt 75 minuter, vände in och drog på ett skott som satt otagbart i högerkrysset.

Ett mål som trots allt inte tog andan ur gästerna, som försökte att anfalla och gå på kontringar. Men Fårbo spikade igen, Rasmus Ek i målet vräkte undan boll och anfallare – på ett schysst sätt.

Spiken i kistan satte Oskar Wimelius med drygt sex minuter kvar. Han kom in från högerkanten och gick stenhårt på mål och drog på en välplacerad kanon.

Fårbo hade ytterligare ett par riktigt heta chanser i slutet av andra.

SK Lojal i nästa match

– Nu ska det bli skönt att enbart träna en vecka innan nästa match, säger Kent Niklasson.

Fårbo har Venalaget SK Lojal borta på fredag.

Alla i hemmalaget skötte sig bra. 15-årige Gustav Nilsson gjorde ett intressant inhopp på högerkanten.

TEXT & FOTO

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Joacim Olsson gjorde 1-0 efter tio minuter, när han blev helt ren centralt.
Spiken i kistan satte Oskar Wimelius när han snyggt ryckte fram och skottade in 3-0 med drygt sex minuter kvar.