Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Härligt jubel: Obesegrade IFK Oskarshamn tillbaka i fyran

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En säsong i femman fick räcka för IFK Oskarshamn.

Idag tog de blåvita eleganterna klivet tillbaka till fyran efter seger hemma mot Djursdala med 8–1 (5–0).

I praktiken blev IFKO klara seriesegrare redan förra omgången men idag blev den definitiv.

Idag var det segerjubel i IFK Oskarshamn efter 8–1 hemma mot Djursdala och avancemang till division 4.

Förra säsongen var lite av djupdykning för IFKO då man åkte ur fyran. Men det handlade inte bara om degradering utan även om gränsen till division 6-stuk på spelarna.

Så IFKO:s styrelse bestämde sig för att försöka få ordning på klubben igen, både ute på planerna och inom organisationen.

Det lyckades klubben med. Klubben kunde presentera det ena kanonförvärvet efter det andra, bland andra båda bröderna Persson, Eric och Johan.

Eric som tränare ihop med rutinerade Stefan Berkeby. Sedan rann det bara på och spelare som Niki Avdyli, Simon Johansson och Mattias Rehn. När klubben sedan fick in Sonny Karlsson efter fem omgångar var det ännu mindre snack om vilket lag som skulle vinna serien.

Sonny och Eric spelade ihop i ettan i Oskarshamns AIK säsongen innan.

17 mål på sex matcher

– Jag har spelat sex matcher med IFK och gjort 17 mål. Jag trivs jättebra och tack vare att Eric finns i klubben så kom jag in mycket smidigt.

– Jag kan absolut tänka mig att spela för IFK även nästa säsong, men givetvis är målet att spela så högt upp som möjligt säger Sonny Karlsson.

– Men vi har nyss fått barn, en son på sex månader, och jag har fått ett fast jobb i Mönsterås och vi trivs i Oskarshamn.

– Hur det blir får vi se, säger Sonny som stänkte in hela fem mål mot Djursdala. De tre första var ett äkta hattrick.

Bröderna Persson plus Berkeby förde in en proffsigare inställning i laget. Ordning på träningarna och matcherna.

– Mitt mål är alltid att träna för att bli bättre. Därför värvade vi spelare som vi vet har den inställningen. Och är det någon som inte gör sitt bästa får denne också räkna med att inte spela.

– Men det har inte varit några bekymmer i år. Vi fick ihop ett slagkraftigt lag som inte har förlorat en enda match under säsongen, träningsmatcher och seriematcher inräknade.

– De flesta lag vi mött har backat hem när vi pressat och pressat. Vi hade problem i början av serien att få hål på flera lag, trots ett totalt spelöverläge.

– Dippen tycker jag var när vi spelade oavgjort hemma mot Hultsfred trots att vi spelade ut dem i andra halvlek. Men det är alltid målen som räknas, säger Eric Persson.

”Kul match”

– Det enda lag som faktiskt ställt upp och vågat spela ut mot oss är Stjärnan. Det var en kul match, inte bara för att vi vann utan också för att Stjärnan vågade bjuda upp.

Eric Persson kommer att stanna kvar som tränare även nästa säsong. Om det blir som spelande eller enbart tränare är lite osäkert.

Eric stod över matchen idag på grund av en tåskada.

– Jag slog sönder en tå när jag gick på gymnasiet och som inte vill läka, trots operation. Jag har haft ont av den under hela min karriär och det blir inte bättre.

– Men det är så himla kul att spela fotboll så vi får se hur det blir, säger Eric.

Däremot är det osäkert om Stefan Berkeby stannar kvar.

– Det har fungerat jättebra mellan Eric, mig och spelarna. Men det finns andra saker som måste lösa sig, utanför fotbollen, säger Stefan.

Under den gångna säsongen har IFKO inte haft någon fungerande fotbollsansvarig utan Eric och Stefan har fått dra det lasset också.

”Fingerkroken” är klar

IFKO har gjort klart med Henrik ”Fingerkroken” Nilsson som ny sportansvarig.

– Det blir en bra avlastning så vi tränare bara kan ägna oss åt fotbollen, säger Eric Persson.

Hur det blir med truppen i övrigt är i dagsläget oklart.

– Vi tränar varje onsdag oktober ut och avslutar med en testmatch i slutet av månaden. Jag kan tänka mig att det kan komma in fem-sex nya spelare och att vi kanske tappar lika många.

– Det ska vara spelare som vill vara i IFKO och som vill bli bättre, betonar Eric Persson.

– Min förhoppning är att vi får behålla stommen i laget så vi slipper några större förändringar. Det här är absolut ett lag som jag vill jobba vidare med, en trygg och bra trupp.  Men vi är inte nöjda bara för att vi har gått upp i fyran. Vi kommer inte att jäkta för att kliva uppåt utan bygga ett stabilt och bra lag på längre sikt.

Div. 5 NÖ

IFK Oskarshamn – Djursdala SK 8–1 (5–0)

Mål IFKO: Sonny Karlsson 5, Johan Persson 2, Rasmus Karlsson 1. DSK: Daniel Gustavsson 1.

Djursdala hamnar på den nedre kvalplatsen och måste alltså kvala för att hänga kvar. BK Boston och IFK Österbymo åker ner i sexan.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

CAROLINE ANDERSSON

caroline@oskarshamns-nytt.se

Mål för IFKO.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS