Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hårt slag mot handeln i centrum: “Gör om, gör rätt och behåll P-skivan”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Föreningen Handel Oskarshamn närmare 70 butiker, caféer, restauranger och salonger som medlemmar har startat en namninsamling med målet att stoppa kommunens planer på att återinföra p-avgifterna i Oskarshamns stadskärna. “Gör om, gör rätt och behåll P-skivan”, säger Johanna Wykman (L) som tycker att majoriteten driver en företagarfientlig politik.

Det var i början av november förra året som majoritetspartierna presenterade ett sparpaket på drygt 40 miljoner kronor för 2023. En av posterna i sparpaketet var återinförda p-avgifter i stadskärnan. Tanken är att parkeringsavgifterna ska återinföras vid halvårsskiftet och besparingen landar på en miljon kronor.

– P-skivan kommer vi att ha på parkeringar med kortare parkeringstider, typ femminutersparkeringar där man bara stannar till lite snabbt, sa Andreas Erlandsson (S) i en intervju med ON.

Erlandsson konstaterade också att kommunen behöver investera i parkeringsautomater.

Företagarfientlig politik

Fullmäktigebeslutet om återinförda p-avgifter som togs i december har överklagats av Johanna Wyckman (L). Enligt lagen får en kommun endast ta ut en avgift för rätten att parkera i den omfattning som behövs för att ordna trafiken. Inte för att förstärka budgeten. Ärendet ligger hos förvaltningsrätten i Växjö.

– Förutom att det strider mot lagen att återinföra p-avgifter kommer det också vara ett stort slag mot vår lokala centrumhandel som redan nu kämpar med minskade intäkter på grund av inflationen och det tuffa ekonomiska läget. Att kommunen har dålig ekonomi ska inte användas som en ursäkt för att straffa vår viktiga handel, som faktiskt är otrolig viktig för att bidra till ökade skatteintäkter och en levande centrumkärna. Vill majoriteten driva företagarfientlig politik så får man åtminstone följa lagen. Gör om, gör rätt och behåll p-skivan!, säger Johanna Wykman (L) till ON.

Hjälp oss att påverka, skriv under vår digitala namninsamling här. Tack för ditt stöd, säger Handel Oskarshamn.

Skriv under namninsamlingen här!

FAKTA / HANDEL OSKARSHAMN

Handel Oskarshamn, i samarbete med Attraktiva Oskarshamn AB, arbetar med att utveckla handeln i Oskarshamn så att du som kund ska få ett ännu rikare utbud och erbjudas trevliga shopping-, mat- och skönhetsupplevelser, både i centrum och på våra externa handelsområden. Medlemmarna i Handel Oskarshamn har bland annat ett gemensamt presentkort, aktiviteter och evenemang, marknadsföring och regelbundna möten.

Foto: Handel Oskarshamn (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS