HOCKEY: Ett uddlöst och slarvigt spelande IK Oskarshamn förlorade hemma mot Växjö

IK Oskarshamn – Växjö 2–5 (0–1, 0–2, 2–2)

Mål, IKO: Viktor Lodin, Patrik Karlkvist.

Publik: 3 148 betalande åskådare (Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn).

Ett uddlöst och slarvigt spelande IK Oskarshamn, som vaknade för sent, förlorade hemma mot den skickliga Smålandsrivalen Växjö på torsdagskvällen.

Matchen slutade 2–5.

Noah Östlund gjorde gästernas 1–0-mål i den första perioden, fint framspelad av IK Oskarshamns Hynek Zohorna.

– Jag fick en perfekt passning på bladet, så det var bara att blunda och skjuta, sa Noah Östlund till TV4 Sport i den första periodpausen.

Kalle Kossila skickade in 2–0-pucken på en målvaktsretur i numerärt överläge, fem mot fyra, i den andra perioden.

I slutet av samma period tryckte Emil Sylvegård in 3–0.

Joachim Blichfeld prickade in 4–0-målet i början av slutakten.

Viktor Lodin gjorde IKO:s 1–4-mål bakom vasse Emil Larmi, som hade tappat klubban.

Patrik Karlkvist rakade in 2–4 i numerärt överläge, fem mot fyra, snyggt framspelad av Viktor Lodin, när det var tre minuter och 45 sekunder kvar.

IKO plockade ut målvakten, Marek Langhamer, i jakten på ytterligare en reducering.

Det stannade dock vid ett skott i stolpens insida.

Manuel Ågren sänkte moderklubben med sitt 5–2-mål i tom kasse.

– Vi var inte riktigt där, sa Patrik Karlkvist till TV4 Sport efter slutsignalen.