Högsby IK föll igen: ”Jag har nog aldrig varit med om sex raka förluster med något lag tidigare”

HÖGSBY

Fotboll

Div 2 Södra Götaland

Högsby IK – Hässleholms IF  1–5 (0–4)

Mål Högsby: Lucas Pettersson.

0–2 efter åtta minuter och 0-4 efter tjugo minuter blev till slut 1-5 (0-4) för Högsby hemma mot Hässleholms IF.

– Det blev tyvärr en rejäl smäll, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Högsby IK har haft det tungt i division två sedan premiärvinsten över Kristianstad och självförtroendet har fått sig ett par snytingar.

Inte blev det någon bra start på lördagens hemmamatch mot Hässleholms IF heller. Redan efter åtta minuter hade gästernas Theo Ekström gjort två mål och gett Högsby än mer huvudbry.

”Det var knappt ingen som visste vad som hände”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON

– Det var knappt ingen som visste vad som hände, men det var inte alls vad vi behövde. Vi släppte in fyra mål i förra matchen och det syntes att det fanns en stor osäkerhet mellan målvakt och backlinjen vid de två första målen, säger Ola Petersson.

”Ingen trygghet”

– Det finns ingen trygghet i vårt försvarsspel, vi blir nervösa och oroliga i eget straffområde och gör enkla misstag.

Theo Ekström svarade dessutom för ett äkta hattrick när han ökade på till 3–0 i den nittonde minuten. Bara två minuter senare följde hans lagkamrat Elias-Ramin Karimi upp med att sätta fyran också.

Just Theo Ekström var ingen ny bekantskap för Ola Petersson.

– Jag har haft honom i akademin i Kalmar och det är en riktig sniper, så jag hade varnat för honom, men det hjälpte tyvärr inte.

0–4 stod sig till paus och undervilan fick Högsbyspelarna tydligt höra vad Ola Petersson tyckte om den första halvleken.

”Ibland behöver man tala klarspråk och jag tycker faktiskt att vi rycker upp oss i andra halvlek”

– Ibland behöver man tala klarspråk och jag tycker faktiskt att vi rycker upp oss i andra halvlek.

Fem minuter in på halvleken lyckades nyss inbytte Lucas Pettersson spräcka nollan, men förhoppningen om en upphämtning grusades med halvtimmen kvar när Carl Savolainen fick sitt andra gula kort och därmed blev utvisad.

”Onödig utvisning”

– En onödig utvisning som gör att uppförsbacken blev ännu brantare.

Med tjugo minuter kvar fastställde Hässleholm slutresultatet till 1–5 sett med Högsbyögon.

– Visserligen kanske Hässleholm la av lite när de ledde så klart men jag tycker ändå att spelarna visade en stolthet och kämpade och slet tills slutsignalen, det ska de ha en eloge för, säger Ola Petersson.

Det här var den sjätte raka förlusten för Högsby och läget i botten av tabellen är förstås inget man är nöjd med.

– Jag har nog aldrig varit med om sex raka förluster med något lag tidigare så det är klart att det är tufft nu, säger Ola Petersson.

”Vi behöver hitta någon slags stabilitet att bygga på”

– Vi behöver hitta någon slags stabilitet att bygga på. Framför allt på målvaktssidan, men ingen skugga ska falla på Erik Aspegren. Han har ställt upp och gjort sitt bästa trots att han bara haft några få träningstillfällen.

– Nu hoppas vi att Mustaf Yuusuf, andremålvakt i Oskarshamns AIK, kan vara med i de fyra kommande matcherna, han har sagt att det ska vara möjligt.

”Behöver en riktig målskytt”

Ordinarie målvakten Tom Lagneteg Nilsson har problem med en ljumske men Ola Petersson hoppas att han ska vara tillgänglig för spel efter de fyra kommande matcherna.

Frågan är hur Högsby ska lyckas vända den negativa trenden?

– Vi har duktiga killar i laget, men vi behöver en målvakt som kan rädda poäng till oss och vi behöver också en riktig målskytt som kan göra mål på egen hand. Där är vi tyvärr inte idag, avslutar Ola Petersson.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt