Högsby IK utan chans i Malmö: ”Vi hade inget att sätta emot i dag”, säger HIK-tränaren Ola Petersson

MALMÖ/OSKARSHAMN

Högsby åkte till Malmö och match mot Ariana FC, men det blev inga poäng med tillbaka.

Ariana vann med klara 5–0 (3–0).

– Det var utskåpning, vi hade inget att sätta emot idag, säger HIK-tränaren Ola Petersson.

Hemmalaget satte press på Högsby från början och fick utdelning redan efter en kvart. Sju minuter senare kom 2–0 och där gick ridån ner för Högsby.

”Orkar inte”

– När de får de här tidiga målen så orkar vi inte resa oss, vi ligger efter i allt på planen, säger Ola Petersson som även fick se Ariana göra 3-0 precis innan paus.

Tio minuter in på den andra halvleken kom 4–0 och i den 65:e minuten spikades slutresultatet 5–0.

”Ska man vara ärlig så hade vi inte materialet för att vinna idag”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HIK

– Stundtals tycker jag vi står upp bra på mittfältet, men det är tyvärr i backlinjen det fallerar och då särskilt i mitten. Sedan släpper vi till enkla mål på markeringsmissar i eget straffområde där de får stå och ta emot bollen bara ett par tre meter ifrån Tom Lagneteg Nilsson i målet, säger Ola Petersson.

Högsby kom till spel med en tunn trupp där bland andra Johan Kvarnmyr och Mergim Smakolli saknades, båda två viktiga spelare.

– Ja, ska man vara ärlig så hade vi inte materialet för att vinna idag, menar Ola Petersson.

”Jobbigt mentalt”

– Tyvärr blir det för mycket rotation och det ger ingen trygghet. Då blir det rejält jobbigt mentalt när man släpper in mål.

Kommande lördag har Högsby hemmamatch mot IFK Hässleholm.