Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Höjt bostadstillägg för pensionärer

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Från och med den 1 januari 2022 höjs bostadstillägget för pensionärer. Det innebär att ensamstående pensionärer kan få 450 kr mer i månaden vid en bostadskostnad på 7 500 kr eller mer. Detta efter att riksdagen fattat beslut enligt regeringens förslag i budgetpropositionen för 2022.

Det skriver socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande.

Regeringen vill förbättra ekonomin för de pensionärer som har det tuffast och höjer nu bostadstillägget för pensionärer samt konsumtionsstödet i bostadstillägget från den 1 januari 2022. För en ensamstående pensionär innebär höjningen 450 kr mer i månaden vid en bostadskostnad på 7 500 kr eller mer.

De förbättringar inom bostadstillägget som nu genomförs är att konsumtionsstödet i bostadstillägget höjs med 200 kronor för ogifta och 100 kronor för gifta. Även bostadskostnadstaket, det vill säga den maximala bostadskostnad som kan beaktas vid beräkning av bostadstillägg, höjs från 7 000 till 7 500 kronor per månad.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS