Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“I Kalmar län finns många som drabbas av Sveriges inhumana flyktingpolitik”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

En 1 maj-demonstration till stöd för en mänsklig flyktingpolitik kommer att anordnas på Facebook. “I Kalmar län finns många personer som drabbas av Sveriges inhumana flyktingpolitik och därför deltar flera organisationer från länet i tåget”, skriver initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Det var en liten grupp med privatpersoner som kom på idén. De har under flera år engagerat sig i flyktingfrågan. Demonstrationen på 1 maj är inte bunden till några partier eller organisationer.

De fysiska 1 maj-tågen är inställda i år men behovet av solidaritet är större än någonsin. Därför arrangeras ett nationellt gemensamt tåg under parollen ”1 maj 2020 – För en mänsklig flyktingpolitik”, skriver initiativtagarna.

Allt görs på Facebook

“Här finns banderoller från deltagande nätverk, grupper och organisationer. Här blir det tal och musik. Allt görs i en Facebookgrupp. Redan nu finns de flesta banderoller på plats. Till 1 maj kommer alla deltagande individer att släppas in. Inbjudan har gått ut till många organisationer, grupper och nätverk. Ett femtiotal organisationer har anmält sitt intresse, bland annat FARR – Flyktinggruppernas riksråd, Vi står inte ut och Ensamkommandes förbund liksom många lokala grupper från hela Sverige. På förmiddagen 1 maj är det tänkt att tal och musik läggs ut. Först till midnatt avslutas demonstrationen, och först då vet man säkert hur många som deltagit”, skriver initiativtagarna.

Här är en länk till Facebookgruppen 1 maj 2020 FÖR EN MÄNSKLIG FLYKTINGPOLITIK
https://www.facebook.com/groups/1maj2020Flyktingpolitik/

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PRIVAT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS