IF Ariel föll med flaggan i topp mot allsvenska laget i Smålandscupens kvartsfinal

KRISTDALA

Spelarna i IF Ariel fick jobba i uppförsbacke hela tiden i Smålandscupens kvartsfinal mot Hovslätts IK. Jönköpingslaget kom med sitt B-lag förstärkt med några spelare från deras A-lag, som är serieledare i Allsvenskan Södra. Kristdala sporthall har nog aldrig tidigare gästats av någon så bra motståndare. Ett väl kämpande hemmalag blev till slut besegrat med siffrorna 9-7.

”Hela laget gör en bra match med ett extra plus till Emil Johansson”, säger tränaren Simon Zetterling som tyvärr fick sitta på bänken under matchen.

Hur är läget med ditt skadade knä?

”Jag opererades den 6 december. Menisken var skadan, så nu blir det rehab. Det tar nog 1-2 månader, innan jag är tillbaka”, säger Simon Zetterling.

Snabba repliker

Hovslätts IKs spelare hade ett högt bolltempo under matchen. Man var snabba, starka i närkamperna och mycket bra på att täcka skott. Hovslätt tog tämligen omgående tag i taktpinnen målmässigt.

0-1 kom redan efter 1.15 i första perioden. Kristdalalaget drabbades sedan av en tvåminutare, när matchuret stod på 8.04. Under powerplayet utökade gästerna sin ledning till 0-2. Kort därefter reducerade Ariel till 1-2 genom Victor Berggren, men säg den glädje som varar. 34 sekunder senare låg bollen i hemmakassen, och 1-3 lyste på resultattavlan efter första tredjedelen.

Målen duggade tätt

Under första halvan av andra akten duggade målen tätt. 1-4 följdes av två ganska snabba mål för hemmalaget, 2-4 via Simon Danielsson och 3-4 genom Victor Berggren. Bortalaget svarade för en kvick replik. Den tog endast 30 sekunder, och 3-5 var ett faktum. Sedan gjorde Jönköpingslaget 3-6 och 3-7.

18 sekunder senare nätade Kristdalaklubbens Emil Johansson till 4-7 och hemmaliraren Josef Karlsson reducerade sedan ytterligare till 5-7. Hovslätt åstadkom återigen ett snabbt svar. Denna gång gick det 38 sekunder, innan 5-8 kom. Därefter hände inget mer i målväg under andra perioden.

Dramatik i slutet

Efter 15.37 i sista tredjedelen åkte en spelare i vardera laget ut på två minuter, och samtidigt tog Kristdalalaget en timeout. Under spel 4 mot 4 plockade Ariel ut sin målvakt och lyckades forcera in 6-8. Målskytt var Rasmus Linde.

12 sekunder senare var det dags för hemmajubel igen, eftersom Emil Johansson gjorde 7-8 på utkast från den egna målvakten Lucas Joelsson. Matchen avgjordes dock definitivt efter 18.50, då bortalaget sköt in 7-9 i tom målbur.

IF Ariel vs Hovslätts IK 7-9

Periodsiffror: 1-3, 4-5, 2-1

Skott: 28-29 ( 9-9, 11-8, 8-12 )

IF Ariels målskyttar: Emil Johansson 2, Victor Berggren 2, Rasmus Linde, Simon Danielsson och Josef Karlsson.

Källa: Fredrik Nilsson

Grafik: IF Ariel