IF Ariels segerlok tuffar vidare efter vinst mot Vimmerby IBK B

KRISTDALA

Söndagskvällens innebandymatch i Kristdala sporthall tillhörande div. 3 Norra slutade med en säker seger för hemmalaget. IF Ariel besegrade Vimmerby IBK B med 9-4.

IF Ariel fick klara sig utan den spelande tränaren Simon Zetterling som gjorde sig illa i sitt högra knä under föregående seriematch borta mot IBF Tranås.

”Det var i den tredje perioden i en lite lustig situation, som någonting hände. Jag fick kliva av planen direkt och linda knät. Statusen är oklar. Det blir magnetröntgen imorgon (läs måndag 20 november). Vi får se, när jag kan vara tillbaka”, säger Simon Zetterling.

Det stundar en tidig seriefinal borta mot Huskvarna IK fredagen den 1 december och en kommande kvartsfinal i Smålandscupen hemma, vars speldatum ännu inte är spikat, mot Hovslätts IK som är serieledare i Allsvenskan Södra.

Hur känns det att inte kunna vara med på planen?

”Det är surt och tufft att stå på sidan”, säger Simon Zetterling.

Vi lämnar det tråkiga och fokuserar istället på kvällens match mot Vimmerby B, som alldeles nyligen avslutats. Vad tänker du om den?

”Laget gör en rätt så dålig första halva men en mycket bättre andra halva, där vi skapar många lägen”, säger Simon Zetterling.

Jämn första halva

Det dröjde till 11.38 av första perioden, innan målskyttet inleddes. Det var Victor Berggren, som satte 1-0 till hemmalaget. Glädjen blev dock kortvarig, eftersom gästerna endast 27 sekunder senare kvitterade till 1-1. Kristdalalaget återtog ledningen genom Adam Lergeborg, då han gjorde 2-1 i powerplay. Varpå bortalaget utjämnade till två lika, som var ställningen efter första perioden.

I andra akten började det inte ske saker förrän i slutet. Vimmerby B satte sig i förarsätet målmässigt 14.57 in i perioden, när man lyckades göra sitt tredje mål för kvällen. Sedan kvitterade Ariel till 3-3, och målskytt var nummer 22 Josef Karlsson (till höger på bilden) efter ett fint klappklappspel. Hemmalaget tog åter kommandot i matchen, då Henrik Karlsson 95 nätade till 4-3.

Två boxplaymål

När 19.02 var gånget av andra perioden åkte Kristdalaklubben på en tvåminutare. Under detta boxplay åstadkom man sanslöst nog två mål. Adam Lergeborg gjorde på straff 5-3, som var resultatet efter mellanaktens slut.

Vid tredje periodens början fortsatte boxplayet för Ariel. Man hann utöka sitt försprång till 6-3 genom Elias Nilsson, innan utvisningen var över. Målen trillade sedan in i ganska rask takt för Kristdalalaget.

7-3 producerades av Gustav Hagman, 8-3 av Victor Berggren och 9-3 av Rasmus Linde. Varefter bortalaget tröstmålade till 9-4, som blev slutresultatet.

Spelare i IF Ariel

IF Ariel vs Vimmerby IBK B 9-4

Noterbart: Tre bröder ingick i Ariels lag i matchen (se bilden). Det är Rasmus Linde (tidigare Karlsson) till vänster, Henrik Karlsson 95 i mitten och Josef Karlsson till höger. Alla tre gjorde varsitt mål i matchen.

Periodsiffror: 2-2, 3-1, 4-1

Skott: 36-25 ( 9-8, 16-8, 11-9 )

IF Ariels målskyttar: Victor Berggren 2, Adam Lergeborg 2, Rasmus Linde, Josef Karlsson, Elias Nilsson, Gustav Hagman och Henrik Karlsson 95.

Text & foto: Fredrik Nilsson