Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamn har fått en ny målvaktstränare

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Robin Blidstrand är ny målvaktstränare i IK Oskarshamn. Han har skrivit på ett kontrakt på ett plus ett år.

“Robin Blidstrand drabbades tidigt i sin målvaktskarriär av en sjukdom som gjorde att han inte kunde fortsätta spela. Kärleken till sporten gjorde det dock svårt för honom att vilja jobba med något annat än hockey. Sedan 2012 har 25-åringen varit målvaktstränare i AIK:s organisation”, skriver IKO på sin hemsida, https://www.ikoskarshamn.se/artikel/t392ak9jy-2egc1/robin-blidstrand-ar-var-nye-malvaktstranare.

“Ska bli spännande”

– Jag är ung i branschen och har bara varit verksam inom AIK. Det ska bli spännande att komma till en annan förening och samtidigt lämna Stockholm. Jag har som längst bott 30 minuter från centrala Stockholm så det blir helt klart något nytt i livet, säger han till klubbens hemsida.

– Jag vill ha en utmaning och lite miljöombyte. Jag har pratat med Philip (Törmänen) och Jeff (Jakobs) och den bilden de gav från IK gjorde mig ännu mer sugen på att göra flytten. Det känns som en familjär förening där vägarna mellan lagen är korta. Det är så jag vill jobba, jag gillar att ha nära till alla lag. Vad jag förstått betyder hockey väldigt mycket i staden och det är häftigt att verka i en sådan miljö, säger Robin Blidstrand till IKO:s hemsida.

“Skickliga målvakter”

Så här säger han, enligt klubbens hemsida, om IKO:s målvaktspar, Tex Williamsson och Joe Cannata:

– Det är två väldigt skickliga målvakter, det är det inget snack om. De representerar den stil jag gärna coachar vilket är positivt, det blir mycket enklare att komma igång snabbt med det som behöver utvecklas mer. I början handlar det om att bygga en dialog på isen, det underlättar väldigt mycket om dialogen mellan oss tre funkar. Sedan det blev klart med Oskarshamn har jag suttit och kollat igenom deras matcher från förra säsongen och känner att jag har en bra bild av vilka de är. Jag har en god känsla.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Tex Williamsson får en ny målvaktstränare. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
IKO:s klubbmärke. GRAFIK: IK OSKARSHAMN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS