IK Oskarshamn har samlat in över 500 000 kr till Barncancerfonden

IK Oskarshamn har samlat in över 500 000 kr till Barncancerfonden

2021-02-15 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn har samlat in över 500 000 kr till Barncancerfonden. Målet var att sälja 3 275 nallar och det målet har nu nåtts med råge. Över 3 400 nallar har sålts till företag och privatpersoner. Nallarna ska ska fylla Be-Ge Hockey Center under matchen mot Växjö Lakers den 16 februari.

Så här skriver IK Oskarshamn på sin Facebook-sida under måndagen:

”Tillsammans har vi inte bara nått vårt första mål – 500 000kr till Barncancerfonden, vi har i nuläget sålt 3404 nallar och summan ligger nu på 519 350kr till Barncancerfonden.

Vi är oerhört rörda av ert fantastiska engagemang kring Säsongens Viktigaste Match – vi har visat att vi verkligen kan göra skillnad tillsammans!

Barncancer tar tyvärr inte paus bara för att vi har nått vårt mål. Varje dag, årets alla dagar drabbas ett barn och en familj av barncancer. Det är ett djävulskt lotteri som ingen kan förutse. Vi har tillsammans med er nått vårt första mål, men vi stoppar inte där.

Försäljningen av nallarna fortsätter. Kan vi ge ett till barn bättre förutsättningar att överleva barncancer så ska vi baske mig göra det.

Nu kör vi ända in i det berömda kaklet!”

Arenan fylls med nallar

På IK Oskarshamns Facebook-sida kan du se ett filmklipp Be-Ge Hockey Center fylls med nallar inför Säsongens Viktigaste Match.

– ”Det tar lite tid men det går framåt hela tiden. Tur att jag inte är själv här annars vet jag inte om jag hade hunnit klart. Man fattar nu hur många nallar det är” säger Arsi Pispanen i klippet medan han packar upp nallarna som placeras ut arenan av eldsjälarna i IKO.

FOTO: FREEPIK

Dela gärna artikeln: