IK Oskarshamns Jeff Jakobs efter förlusten i Linköping: ”Det dödade oss lite i dag”

LINKÖPING/OSKARSHAMN

ISHOCKEY

SHL

Linköping – IK Oskarshamn 3–2, efter straffar (0–0, 0–2, 2–0, 0–0, 1–0)

Mål, IKO: Kim Rosdahl, Brian Cooper.

IK Oskarshamn tappade en 2­–0-ledning borta mot Linköping på torsdagskvällen.

Hemmalaget gick något tursamt ifatt till 2–2 i den tredje perioden och vann sedan efter straffläggning.

– Vi gjorde, rakt igenom, en jättebra insats i 55 minuter. Sedan tog vi två dumma utvisningar. Det dödade oss lite i dag, säger IKO:s assisterande tränare Jeff Jakobs.

Jeff Jakobs, assisterande tränare i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Östgötalagets reducering till 2–1 tog på Mikkel Øby-Olsen och ställde Tim Juel i IKO-målet.

– Ja, det är inte mycket att säga om. Det var otur, konstaterar Jeff Jakobs.

Kvitteringen kom i powerplay, fem mot fyra.

Förlusten handlade en hel del om otur…

– Ja, det ena målet var en styrning på Mikkels fot och det andra tog på Tims klubba och in.

Juniorerna som var med i dag, däribland SHL-debutanten Douglas Andersson, gjorde det bra i dag…

– Ja, det gjorde de.

Och den här pinnen kan kanske vara avgörande i slutändan (IKO parkerar på nionde plats på 68 poäng och det är två poäng ner till Linköping under slutspelsstrecket – IKO har dessutom en match till godo på LHC).

– Ja, så kan det absolut bli. Vi får se.

Hur är det med spelarna som saknades i dag – Daniel Muzito-Bagenda, Joe Cannata, Johan Johnsson och Patrik Karlkvist?

– Det är lite blandat. Vi får se i morgon. Någon, inte alla, kan kanske vara med mot Leksand (bortamatch på lördag).

Är ni träningslediga i morgon?

– Nej, vi stannar här och tränar – och sedan åker vi upp till Leksand, säger Jeff Jakobs.

Återstående grundseriematcher för IKO:

Leksand (borta) på lördag

Växjö (hemma) 22 mars

Djurgården (hemma) 24 mars

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Kim Rosdahl. Mycket bra. Gjorde 1-0-målet i powerplay, fem mot tre-spel, och spelade fram till Brian Coopers 2-0-mål. Bra jobb även i boxplay.

**  Tim Juel. Återigen bra mellan stolparna. 93,55 i räddningsprocent.

Douglas Andersson. SHL-debutanten gjorde en fin insats. Stor och stark. Spelade drygt tio minuter totalt.