Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg: ”Blir irriterad”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KARLSTAD/OSKARSHAMN

SHL-matchen mellan Färjestad och IK Oskarshamn, som skulle ha spelats på tisdagskvällen med nedsläpp klockan 19:00 i Löfbergs Arena i Karlstad, ställdes in i sista stund – på grund av covid-19-fall i Färjestad.

IKO:s sportchef Thomas Fröberg berättar att han fick grönt ljus klockan 17:00.

– Vi lämnade in en lineup – den finns registrerad hos förbundet. Men klockan 17:40 gick deras läkare in och sa nej – och det är läkaren som bestämmer. Jag blir mest irriterad på att vi inte fick reda på det i tid, måste jag säga, säger han till ON.

Det är okänt hur många covid-19-fall Färjestad har i truppen.

Borde inte ni tilldömas segern i och med att beskedet kom så sent?

– Det kommer de aldrig att göra. Men om en lineup har lämnats in, så är allt okej inför matchen, enligt mig, säger Thomas Fröberg.

Det här borde de väl ha känt till redan i morse?

– Det känns så – men jag har ingen aning. Läkaren tar beslutet – det gör inte vi.

Då får vi se om det blir någon hemmamatch mot Brynäs på torsdag…

– Ja, vi har inga problem. Vi kan spela. Vi har inga fall. Inte alls. Någon känner av lite grand, värre är det inte.

Enligt Värmlands Folkblad testade flera spelare i Färjestad positivt för covid-19 vid ankomsten till arenan. De fick vända och åka hem igen, enligt tidningen.

– Jag har pratat med läkaren i Färjestad och det medicinska teamet avråder till spel. Det är en kedja av händelser. Olyckligt att beslutet kom så sent. Tidsaspekten är egentligen oacceptabel. Det är ytterst olyckligt, men säkerheten för spelare och domare har företräde. Lyckligtvis sker det sällan att matcher ställs in med så kort varsel, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till Aftonbladet.

Han betonar att det inte var Färjestad som tog beslutet om att ställa in matchen.

– Det är inte Färjestad som ställer in, det gör vi. De ger oss en medicinsk bedömning. Jag har fått en redogörelse men ska få mer information i morgon, säger han till Aftonbladet.

På sin hemsida skriver Färjestad BK om ett ”okontrollerat utbrott av covid-19” i truppen.

Anders Engström är matchläkare och han var en av dem som var med och tog beslutet om att skjuta upp matchen.

– Vi har från samtliga klubbar haft en tät dialog med SHL, och strävat efter att hålla verksamheten i gång. Utifrån nuläget har vi haft en ny kontakt med SHL som i sin tur har kontakt med Svenska Ishockeyförbundet, som är de som kan besluta om en match ska skjutas upp eller ej. Den samlade bedömningen i det här fallet gjorde att det inte fanns något annat beslut att ta, säger Engström, enligt Färjestads hemsida.

”Det har funnits få fall i truppen tidigare, fall man försökt isolera”, skriver FBK.

– Vi har sedan några veckor haft spridda fall i truppen som vi isolerat och vi har därför kunnat bedriva fortsatt verksamhet. Vi har nu flera fall den senaste veckan där vi trots isolering inte lyckats bryta smittspridningen. Vi har med kort varsel inför dagens match fått ytterligare fall vilket gör att smittspridningen måste bedömas som okontrollerad. Vi har spelare som vid matchsamlingen nu på eftermiddagen uppvisade lindriga symptom som föranlett provtagning. Därav det sena men nödvändiga beslutet. Tråkigt för alla inblandade, avslutar Engström.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS