IK Oskarshamns tränare Martin Filander efter det omdiskuterade Timrå-målet: ”Vi är inte överens”

TIMRÅ/OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

Timrå IK – IK Oskarshamn 3-0 (0–0, 1–0, 2–0)

Skott på mål: 40–25

Utvisningsminuter: 4–12

Efter IK Oskarshamns 0–3-förlust borta mot Timrå IK på tisdagskvällen handlade det mesta av snacket om hemmalagets omdiskuterade 2–0-mål.

Gjorde målskytten Robin Alvarez en sparkrörelse eller vinklade han bara in pucken?

Efter en videogranskning godkändes målet som kom 08:51 in i slutperioden. Ridå för IKO…

– Vi är inte överens – men de dömer och det är bara att gilla läget. Vi hamnade i en tuff sits där – den kunde väl ha gått åt vilket håll som helst, 50–50, men nu hade vi den emot oss. Vi får studsa tillbaka och vara bättre i nästa match, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till Cmore efter slutsignalen.

– Jag kände väl att jag inte lyfte foten helt och hållet. Så att, nej, det stämde. Jag försökte styra in den – jag vet ju att man inte får sparka. Jag försökte bara vinkla in den – och det fungerade, sa Robin Alvarez till Cmore.

IK Oskarshamns general manager Thomas Fröberg anser att det rörde sig om en spark. Läs om det här.

3–0-målet kom i tom bur med 53 sekunder kvar, då IKO hade plockat ut målvakten, Tim Juel, i jakten på en reducering.

Första perioden förblev mållös, trots att Timrå fick spela fem mot tre i drygt en minut (efter att Lukas Pilö åkt på en tvåa och IKO haft för många gubbar på isen kort därpå).

I mellanperioden öppnade hemmalagets Anton Wedin målkontot. Ett välplacerat skott.

IKO drog på sig sammanlagt tolv utvisningsminuter, varav åtta i slutakten.

– Vi gav oss inte chansen. Det var trots allt bara 0–1 inför sista. Det var ett okej läge, även om man vill vara i ledningen såklart. Men vi drog på oss för många utvisningar, både oturliga och dåliga. Och vi fick inte med oss mycket i dag heller. Då blir det tufft. Jag tycker faktiskt att Timrå var giftigare än oss under hela matchen, mer eller mindre. Vi fick inte i gång vårt anfallsspel – vi hotade inte tillräckligt mycket i offensiven, sa Martin Filander till Cmore.

IKO möter Rögle på hemmais på torsdag.

Sedan möts lagen i Ängelholm på lördag.

Här är tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Tim Juel. Mycket bra insats mellan stolparna. 94,87 i räddningsprocent.

** Hugo Jonasson. Juniorbacken lirar med A-laget den här veckan, på grund av att Juuso Riikola är avstängd. Hugo spelade totalt 7 minuter och 42 sekunder mot Timrå. Och han gjorde det bra.

* William Worge Kreü. Alltid bra numera. En av de bästa backarna i IKO, i match efter match. Blir bara bättre och bättre.