Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKO-forwarden Kim Rosdahl efter segern mot Rögle i den fjärde kvartsfinalen: ”Vi var väldigt starka”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn kvitterade till 2–2 i matcher i kvartsfinalserien mot Rögle BK efter 1–0-vinsten i ett fullsatt Be-Ge Hockey Center, 3 275 betalande åskådare, på onsdagskvällen.

Vad talar för att IKO tar hem fajten, som spelas i bäst av sju matcher? Vi ställer frågan till forwarden Kim Rosdahl, som spelar i den omskrivna förstalinan tillsammans med kamraterna Fredrik Olofsson och Patrik Karlkvist.

– Vi ska fortsätta att göra det vi kan och spela på vårt sätt. Vi ska verkligen försöka vara jobbiga att möta. Vi ska vara det hungriga laget som vi var i dag. Vi vill mycket, säger Kim Rosdahl, som var en av de bästa spelarna på isen under onsdagskvällen, både offensivt och defensivt.

– Vi kämpade som ett lag där ute i dag och försökte göra det som krävdes för att ta hem matchen – och vi var väldigt starka. Vi spelade som vi ska göra.

”Vi vill såklart göra fler mål, men i dag räckte det med ett – då tar vi det”

KIM ROSDAHL

Ni vann skotten med 15–0 i den andra perioden (27–17 totalt). Kändes det frustrerande att ni inte fick hål på dem (målet kom i den första perioden och det var Cam Brace som hittade rätt)?

– Nej, det är en lång serie – det kommer i nästa match i stället. Vi försöker trycka på och göra det så bra vi kan i varje byte. Vi gjorde återigen en bra andraperiod – och vi vet att vi brukar vara starka i andraperioderna. Vi vill såklart göra fler mål, men i dag räckte det med ett – då tar vi det.

Men ni måste ta en match till i Ängelholm för att kunna gå vidare till semifinal. Vad talar för att ni lyckas ta en match till där?

– Vi tog första matchen där – och vi vet hur vi spelade då och hur vi spelade i dag. Det är de segrarna vi behöver. Det är inga konstigheter – vi kommer att spela på vårt sätt. Vårt sätt att spela ska ta oss till vinsterna, inget annat, säger Kim Rosdahl.

Domarnivån har diskuterats rejält under de senaste matcherna. Hur ser du på domarnivån i den här matchen?

– Jag kommenterar inte domarnivån.

Hur laddar du om när det är så här tätt mellan matcherna?

– Det är de gamla klyschorna – äta, sova och vila och verkligen förbereda sig både fysiskt och mentalt inför uppgiften som kommer. Det gäller att man verkligen är redo när pucken släpps och att man är med och bidrar i varje byte, säger Kim Rosdahl.

Match fem spelas i Ängelholm på fredag.

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS