Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKO-ledningen hyllar alla fans som stöttade laget i Jönköping: ”Det betydde jättemycket för oss”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Det är givetvis tillåtet att fira med godis när IK Oskarshamn har skrivit historia och besegrat HV71 för första gången någonsin på bortais.

– Kul. Det var på tiden, säger den assisterande tränaren Mikael Holmqvist om klubbens första viktoria i Jönköping.

– Jag äter gärna en turkisk peppar. Det är lite salt – och starkt, svarar han när ON frågar om hans favoritgodis.

IKO vann återigen med 5–4, efter förlängning (laget vann med samma siffror hemma mot Frölunda i torsdags).

I Husqvarna Garden var det Oskarshamn som satt i förarsätet hela tiden – 1–0 blev 2–1, 3–2 och 4–2. Det offensivt skickliga hemmalaget kom dock tillbaka starkt och lyckades både reducera och kvittera.

Patrik Karlkvist, som nu har gjort fem mål på lika många matcher, avgjorde Smålandsderbyt i förlängningen (numerärt överläge, fyra mot tre). IKO har därmed vunnit fyra förlängningar (en av dem gick till straffar) av fyra möjliga. Fyra tvåpoängare och en förlust (i Örebro) så här långt. Ingen trepoängare, således.

Mikael Holmqvist, assisterande tränare i IK Oskarshamn
Mikael Holmqvist, assisterande tränare i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

”Vi hade en bra känsla inför förlängningen”

MIKAEL HOLMQVIST, ASSISTERANDE TRÄNARE MED ANSVAR FÖR FORWARDSSPELARNA I IK OSKARSHAMN

– Jag tycker att vi spelade jättebra fram till 4–2. Sedan var det lite olyckligt att de kunde komma tillbaka och kvittera. Det var lite slarvigt. Vi borde kunna hantera det bättre när vi har en tvåmålsledning, tycker jag. Men så är det i hockeyns värld. Vi gjorde återigen vår bästa period i den tredje perioden. Vi hade en bra känsla inför förlängningen, säger Mikael Holmqvist.

Ja, och när det blir förlängning så vet man att IKO vinner…

– Ja, vi får hoppas att det håller i sig, svarar Mikael Holmqvist och skrattar.

– Jiri (Smejkal, som skymde HV71-målvakten Joni Ortio när Patrik Karlkvist skickade in den avgörande pucken) gjorde ett grymt jobb framför mål. Målvakten såg inte mycket.

5–4 för andra matchen i följd. Det är väldigt bra framåt – men lite för många insläppta mål. Hur ser du på det? Funderar ni på defensiven?

– Jo, det är klart att vi gör det. Vi är inte nöjda med offensiven heller – trots att vi har gjort många mål. Vi vill skapa ännu mer. Men det är klart att det här är en process som pågår hela tiden. Vi jobbar vidare. Så länge vi gör fler mål än vi släpper in så får vi vara nöjda, svarar Mikael Holmqvist.

Juuso Riikola klev av i den första perioden. Hur är det med honom?

– Oklart, faktiskt. Jag har inte någon riktig koll på vad som hände med honom. Jag har inte hört något – förhoppningsvis rör det sig inte om något allvarligt.

Någon form av känning?

– Ja, det skulle jag tro.

”De är livsfarliga varenda gång när de kommer in i anfallszonen”

Tillbaka till det positiva. Förstakedjespelarna Antti Suomela (två mål och två målgivande passningar) och Patrik Karlkvist (två mål) öste in poäng…

– Ja, det är otroligt bra. De är livsfarliga varenda gång när de kommer in i anfallszonen. Det är härligt att se. Det är skickliga spelare som spelar tillsammans. De har hittat kemi också, tycker jag. Det syns att de trivs med varandra, säger Mikael Holmqvist.

Och Niclas Burström fick göra sitt första mål i IKO…

– Ja, det var en riktig raket från blålinjen (stolpe in). Det var kul.

Många var bra i dag, konstaterar Mikael Holmqvist.

– Vi blir bara bättre och bättre för varje match, säger han.

”Otroligt bra bortastöd”

Många IKO-fans var på plats i Husqvarna Garden. Ni hörde dem tydligt, antar jag?

– Ja, absolut. Det var ett otroligt bra bortastöd. En eloge till alla som åkte till Jönköping. Det betydde jättemycket för oss i dag. Jag tror att de var drygt 300 personer, totalt.

Är ni lediga i morgon?

– Ja, det är grundplanen. Och på måndag börjar vi träna och ladda inför torsdagen (Linköping på bortais), säger Mikael Holmqvist.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS