Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

IKO-tränaren hyllar fansen som åkte till Luleå: “De är värda det här”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LULEÅ/OSKARSHAMN

IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander hyllar IKO-supportrarna som åkte drygt 120 mil för att heja fram sitt lag till den första vinsten någonsin borta mot Luleå.

– Helt fantastiskt. De är värda det här. Vi kan bara betala tillbaka genom att vinna. Och det lyckades vi med den här gången. Det är jättekul att vi kunde belöna dem med det, säger han till ON någon timma efter slutsignalen i Coop Norrbotten Arena (IKO vann med 4–2).

Spelarna och klacken tackar varandra efter segern i Luleå. Foto: Privat

Martin Filander är väldigt nöjd med insatsen.

– Vi spelade med bra marginaler – vi tog många bra beslut och vi tävlade och tog kamperna på ett sätt som gör mig stolt. Sedan har vi kvalitet och vi satte några viktiga mål i rätt lägen. Och både Kreü (Willam Worge) och Thellan (Joakim Thelin) fick göra sina första mål för säsongen. Det var viktiga mål för oss.

“Världsklass”

MARTIN FILANDER OM TOMAS ZOHORNAS SKARVPASSNING TILL FREDRIK OLOFSSON

– Och så hade vi förstås Tomas (Zohornas) skarvpassning till Olofsson (Fredrik), som tryckte dit den i powerplay. Sedan stängde Brace (Cam) butiken i ett väldigt känsligt läge, där de hade fått kontakt med oss (Cam Brace gjorde 4–2 på ett friläge). Det var sjukt bra. Det var en lagseger – och Joe (målvakten Cannata) kom upp och spelade stort, med några nyckelräddningar, när vi behövde det.

Ja, Tomas Zohornas skarvpassning till Fredrik Olofsson höll hög klass, minst sagt…

– Ja, det var världsklass. Han är en väldigt bra hockeyspelare. Men han är framför allt en spelare som man kan lita på. Han spelar i båda ändarna av banan – han är en lagspelare, han bryr sig om vad som händer med laget. Det är otroligt viktigt.

– Det som han uppmärksammas för nu är bara en liten, liten del av allt han gör. Kul att han får betalt offensivt, men han kommer att vara otroligt viktig för oss även i de matcherna där han, eventuellt, inte gör poäng, säger IKO-tränaren.

Hela Zohorna-kedjan (med Hynek Zohorna, Tomas Zohorna och Cam Brace) har verkligen imponerat, minst sagt (trion har gjort 22 poäng, totalt)…

– Ja, absolut.

Och ni var bra både i boxplay och powerplay i kväll…

– Ja, prestationen var fantastisk. Nu blev det ett ihopslag där pucken var uppe i himlen och trillade ner framför en tom bur (Luleå gjorde mål i det numerära överläget i fråga) med två sekunder kvar av det boxplayspelet. Men vi spelade otroligt stabilt. Det var hängivet. Boxplayspelet växer hela tiden.

– Vi är på väg till ett väldigt bra ställe där också. Men det är mycket jobb kvar, säger Martin Filander.

Philip Samuelsson och Robin Norell är ett väldigt bra backpar…

– Ja, hela backsidan spelade otroligt starkt. Att hantera ett sådant här bra lag, när de sätter press och trycker på, det är starkt. Det var inte bara några backar som löste det – hela backsidan löste det på ett otroligt bra sätt. De tog kampen, vann sina dueller och spelade sig ur situationerna på ett bra sätt.

“Något kul blir det”

MARTIN FILANDER

Hur firar ni segern?

– Med en promenad och middag på hotellet. Sedan ska vi gå och lägga oss tidigt. Vi ska upp till en tidig flygresa (till Stockholm) i morgon, så det blir till att njuta i sitt stilla sinne. Det är en lång resdag, så vi måste åka tidigt (det blir sedan buss från Stockholm till Oskarshamn).

Du får väl fira med Ferraribilar (godisbilar). Brukar du inte göra det?

– Jo, precis. Vi får se vad jag kan hitta på. Något kul blir det.

Det blir en skön hemresa för er i alla fall…

– Ja, den blir alltid lättare med tre poäng i bagaget.

Tar ni ledigt på måndag?

– Ja.

Läs mer här.

IKO-klacken på plats i Coop Norrbotten Arena. Foto: Privat
De har en fin arena i Luleå (Delfinen som den hette på den gamla goda tiden). Foto: Privat
IKO-fans på väg till matchen. Foto: Privat

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt (bilden på Martin Filander)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS