IKO-tränaren Martin Filander är glad: ”Hockeygodis”

IKO-tränaren Martin Filander är glad: ”Hockeygodis”

2021-10-09 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander säger så här om det avgörande 2–1-målet i förlängningen mot Linköping:

– Ja, det var hockeygodis. Johan Johnssons flippass var av yppersta klass. Och sedan var avslutet riktigt bra, såklart (Patrik Karlkvist tryckte in pucken). Man behöver de individuella prestationerna för att kunna vinna när det står och väger. Jag är ödmjuk och tacksam för det. Jag tycker att det var två bra och jämna hockeylag i dag.

Faktum är att han är extra glad efter den tuffa fighten.

En hockeytränare gläds alltid mer åt målsnåla tillställningar, understryker han.

”Det var fantastiskt”

MARTIN FILANDER OM STÄMNINGEN I HALLEN

– Och jag är jättenöjd med slutresultatet – och jag är nöjd med hur vi hanterade deras kvitteringsmål. Vi var under hög press ett tag. Vi spelade inte dåligt, men LHC hade momentum i det läget, säger Martin Filander, som konstaterar att IKO startade på ett helt annat sätt jämfört med torsdagsmatchen i Leksand.

– Vi spelade fysiskt och vi hade de stora chanserna i första perioden, då vi kanske borde ha gjort ett eller två mål. Men vi gjorde inte det. Till slut gjorde vi mål i powerplay efter ganska många chanser. Jag tycker att vi förtjänade det – men LHC åt sig tillbaka. 1–1 kändes rättvist efter 60 minuter. Sedan var det små grejer som avgjorde i förlängningen.

Martin Filander passar även på att hylla publiken:

– Det var fantastiskt. Vi har alltid grymt bra stöd. Men i dag var det nästan lite hetsigare jämfört med senast. LHC-supportrarna bidrog också, säger han.

”Härlig lördagsunderhållning”

LHC-TRÄNAREN KLAS ÖSTMAN

– Ja, det är härligt att ha publiken tillbaka. Det var en härlig lördagsunderhållning, säger LHC-tränaren Klas Östman, som tycker att hans lag spelade bra i defensiven.

– Vi har pratat mycket om att täppa till. Att vi inte skapar ofantligt mycket framåt, ja, det kan jag leva med.

Klas Östman tycker att LHC förtjänade kvitteringen – men han är besviken på tre mot tre-spelet under förlängningen.

– Vi fällde krokben på oss själva. Men att åka ner hit och få med sig en poäng, efter att ha legat under, ja, det behöver vi inte vara jätteledsna över, även om vi inte är nöjda, säger han.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: