Frölunda – IK Oskarshamn 6–3 (2–1, 1–1, 3–1)

Mål, IKO: Antti Suomela, Cameron Brace, Patrik Karlkvist.

Tacklingar: 8–10

Tekningar: 27–30

Publik: 9 310 betalande åskådare (i Scandinavium i Göteborg).

Det stod 3–3 med drygt tre minuter kvar av ordinarie tid.

Då fick Frölunda en tidig julklapp av IK Oskarshamn, när Hynek Zohorna gav bort pucken till Max Friberg som gjorde mål på ett friläge.

Sedan förvandlades 4–3 till 6–3 i slutet av torsdagskvällens SHL-match i Scandinavium i Göteborg.

– Det blev tufft – men vi kämpade oss tillbaka in i den här matchen och mycket var ganska bra. Men ibland sker misstag, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More efter slutsignalen.

Han sa också att han tycker att det är irriterande att laget ”föll ihop som ett korthus” under de sista minuterna.

”Steppade upp”

– Men efter de första tio minuterna i matchen steppade vi verkligen upp och tävlade.

Frölunda hade 2–0 redan efter 07:30 i inledningsperioden.

Antti Suomela reducerade i numerärt överläge, fem mot fyra, i slutet av den första perioden.

Och i andra perioden kvitterade Cameron Brace.

Göteborgslaget återtog ledningen och hade 3–2 inför slutakten.

I början av den tredje perioden skickade Patrik Karlkvist in 3–3-pucken i powerplay, fem mot fyra.

Sedan kom alltså raset på slutet, då de flesta säkert började förbereda sig på en förlängning (IKO:s specialgren).

”Onödigt”

– Det klart att det kändes onödigt, svarade Martin Filander när C More frågade om misstaget som ledde fram till Max Fribergs matchavgörande mål.

– Men det är enstaka beslut som blir avgörande i jämna matcher och den här gången gick det emot oss. Vi får ta lärdom av detta och jobba på. Men det är klart att det är surt just nu, tillade han.

C More frågade även om poängsprutorna i IKO – Antti Suomela, Patrik Karlkvist och Jiri Smejkal, som är etta, tvåa och fyra i SHL:s poängliga.

”Jag är jättenöjd med det här gänget”

IKO-tränaren Martin Filander till C More

– Jag är jättenöjd med det här gänget – jag tycker att vi har något på gång. Tuff förlust i dag, men det behöver man också hantera som bra lag. Vi får fortsätta jobba på – och det är skönt att vi har en spets som vi kan lita på, sa Martin Filander.

C More undrade dessutom varför Antti Suomela inte spelar i NHL, med tanke på hur bra han är.

– Det är roligare att spela i Oskarshamn, svarade Martin Filander med ett leende.

Här är tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Jiri Smejkal. Hetaste poängspelaren i SHL på sistone. Tre målgivande passningar i Scandinavium i kväll. Fyra i poängligan med 23 poäng på 24 matcher.

** Antti Suomela. SHL:s poängkung fortsätter att producera. Två poäng denna afton, ett mål och en målgivande passning.

* Patrik Karlkvist. Tvåan i seriens poängliga slår inte av på takten. Nytt mål i kväll. Har gjort lika många som Suomela (14).