Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

IKO-tränaren Martin Filander: ”Det ska bli kul att se Weise igen”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Det blev, återigen, straffläggning mellan IK Oskarshamn och Örebro.

Den här gången vann IKO. Matchen slutade 3–2.

– Kul att vi kunde dra längsta strået – det var ju tvärtom i Örebro senast. Jag är jätteglad över att vi fick med oss en vinst, säger IKO-tränaren Martin Filander.

Han konstaterar att matchen var jämn – i samtliga perioder.

– Det stod och vägde. Jag tycker inte att puckspelet var bra från något håll, om jag ska vara ärlig. Det var lite slarvigt. Samtidigt fick vi inte se så många stora chanser i matchen. Det blev hafsigt mittfältsspel på något sätt, säger Martin Filander, som konstaterade att powerplayspelet hackade en del denna kväll.

– De två första numerära överlägena var inte bra. Sedan började vi flytta pucken lite halvvettigt i vårt tredje powerplay – och då vet vi att vi har bra kvalitet. Bra avslut, säger IKO-tränaren om Patrik Karlkvists snygga 2-2-puck i fem mot fyra-spelet.

– Otroligt viktigt mål för oss i det läget, strax före paus (slutet av andra perioden). I tredje perioden var det ställningskrig mer eller mindre hela tiden – sedan hände det inte jättemycket under förlängningen. Vi fick ett powerplay, fyra mot tre, men det är vi inte supervana vid. Det är svårt att komma till de där riktigt vassa chanserna.

Det finns mycket som IKO kan göra bättre, konstaterar Martin Filander.

– Men vi har en jäkla energi i gruppen – och det tar jag med mig.

Ni plockade ut Joe Cannata och satte in Tim Juel i kassen när det var dags för straffläggning (Örebro brände sina straffar). Hur tänkte ni där?

– Det var en magkänsla. Ett taktiskt drag. Han har sett vass ut på frilägen och straffsituationer på träningarna. Givetvis har målvaktstränaren (Mikael Sandberg) varit på tå, men det var mitt beslut. Joe gjorde en jättebra match – men min magkänsla sa att Tim passade för att ta de här straffarna, svarar Martin Filander.

– Jag får stå för det – även om det kan såra någon ibland. Man får göra det bästa man kan för att försöka vinna matchen, tillägger han.

Patrik Karlkvist fortsätter att hitta rätt (två fullträffar i kväll) – vad säger du om hans målform?

– Den går inte att klaga på. Han är grym. Det har vi sett under många år i allsvenskan att han har den kvaliteten. Vi har ett bra pucktempo också – så han får sina lägen. Då är han giftig. Det var nära att han satte första straffen också (han gjorde mål på andra försöket i straffläggningen). Kul att han lyckades, säger Martin Filander.

Vad säger du om ”Salle” och Weise (Johannes Salmonsson och Dale Weise gjorde comeback efter skadefrånvaro)?

– Båda har sett jäkligt pigga ut. Det är tio och en halv månader sedan Salle spelade senast. Jag är imponerad över att han är med och spelar. Han har också sett fin ut på frilägen (men han lyckades inte överlista Jhonas Enroth i straffdramat). Det är otroligt kul att han är tillbaka. Och Weise såg jäkligt pigg ut. Han kommer med pondus och energi. Weise och Salle är två tunga pjäser som hjälper oss att få fast puckarna. Det här var bara början. Det känns bra. Och skönt att de fick vara med och vinna en match, med tanke på lagkänslan och energin man får av publiken här.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS