Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKO-tränaren Martin Filander: ”Otroligt starkt att få med oss en poäng”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

ÖREBRO/OSKARSHAMN

SHL-fighten mellan Örebro och IK Oskarshamn var sannerligen en svängig tillställning.

3–1 till IKO blev 3–3 – och 4­–3 till hemmalaget.

Oskarshamn kvitterade i slutsekunderna – sedan vann Örebro efter straffläggningen.

– Det var otroligt starkt att vrida tillbaka det och få med oss en poäng. I förlängningen var vi ett ribbskott ifrån att få med oss en poäng till (Kim Rosdahl träffade ribban), säger IKO:s huvudtränare Martin Filander efter 4–5-förlusten.

”Vi krigade på riktigt hårt i dag”

MARTIN FILANDER, HUVUDTRÄNARE I IKO

– Vi krigade på riktigt hårt idag. Vi var väldigt bra i powerplay och boxplay och målvaktsspelet var bra. Det gav oss chansen att vara med och slåss om poängen.

– Vi kan såklart spela bättre, men vi mötte ett väldigt bra lag, tycker jag. Vi får vara glada och stolta över att vi tar poäng i den första matchen på långresan (IKO möter Djurgården i Stockholm på torsdag och Skellefteå på bortais på lördag). Vi får bygga vidare.

Örebro fick någon bjudning också – och ni åkte dessutom på ett matchstraff (David Quenneville körde upp en klubba i ansiktet på en Örebrospelare).

– Det är klart att det var någon bjudning. Så fungerar det inom hockeyn. Man gör misstag ibland. Det är bara att dra lärdom av det och gå vidare. Men det är klart att vi hade behövt vara väldigt kliniska med sådana saker i dag, med tanke på matchbilden.

”Det är för dåligt”

– När det gäller utvisningen så var det inget snack. Den gick upp mot huvudet. Det var inte så mycket kraft, så det blir kanske ingen avstängning – men det var solklart i ansiktet. Det är för dåligt. Så enkelt är det. Det vet han om förstås. Det är inget att diskuterat. Domslutet var bra. Det där måste vi städa bort. Det vill vi inte ha. Det skadar laget och det skadar honom själv. Det kan skada motståndaren också. Det är något vi får fortsätta att hålla bort, säger Martin Filander.

Om vi tar det positiva. Vad tar ni med er till Hovet?

– Det var en jäkla krigarinsats och fantastiskt bra spel i numerära över- och underlägen. Sex mot fem-spelet var också mycket bra. Vi mötte ett giftigt lag. Vi blockade många skott och gjorde många bra saker.

– Sedan behöver puckspelet vara lite vassare än det var i dag. Det är något vi kan jobba med.

Och på tal om positiva saker – Cam Brace, vilket nyförvärv. Två mål i den här matchen…

– Ja, han är en jäkla fin hockeyspelare. Han jobbar hårt för laget och är lyhörd. Han hjälper oss på många plan. Det är kul att han får utdelning. Jag trodde nästan att han skulle avgöra för oss när det gick till straffar. Men Enroth (Jonas, Örebros målvakt) var kylig där.

Och Tim Juel var bra igen…

– Ja, jättebra. Stabilt. Vi har två målvakter som går väldigt bra just nu. Det är skönt att se, säger Martin Filander.

Var sover ni i natt?

– Vi stannar i Örebro – och tränar här i morgon förmiddag. Sedan åker vi till Stockholm efter lunch i morgon.

Matchfakta: Örebro-IKO.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS