Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

INNEBANDY: Craftstadens damer avslutade med storseger – slutar trea i tabellen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INNEBANDY

Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – Fagerhult Habo IBK 9-2 (2-0, 3-1, 4-1)

Mål CIBK: Mathilda Zetterling 4, Elin Petersson 2, Lisa Sundberg Tisell, Linnéa Eos, Antonia Jonsson

OSKARSHAMN

Söndagens seger för Craftstadens damer med hela 9-2 (2-0, 3-1, 4-1) över tabelljumbon Fagerhult Habo innebar inte bara ett nytt allsvenskt kontrakt, man tog sig också upp till en fin tredjeplats i sluttabellen.

Visst fanns det en ytterst osannolik risk att en förlust i avslutningsmatchen kunde innebära kvalspel om alla andra matchresultat slutade på ett visst sätt.

Nu behövdes aldrig matematiken – Craftstaden tog tag i matchen från start och det var aldrig någon diskussion om vilket lag som skulle vinna.

Den första perioden slutade ”bara” 2-0 till Craftstaden, ett resultat som gästerna ska vara nöjda med. Spelövertaget för CIBK var markant.

I den andra perioden blev det lite mer utdelning för hemmalaget som kunde gå till periodvilan inför avslutningen i klar ledning med 5-1.

Matchen kändes avgjord redan då och i den sista perioden blev det ytterligare fyra hemmamål, tre av dem genom Mathilda Zetterling som totalt gjorde fyra mål i matchen.

Slutresultatet skrevs till 9-2 och segern räckte inte bara till nytt allsvenskt kontrakt utan även till en finfin tredjeplats i Allsvenskan Södra.

Med facit i hand hade inte en förlust inneburit kvalspel ändå, men det är så klart viktigt att avsluta seriespelet med en seger.

Craftstaden hade en lite halvknackig höst och efter juluppehållet blev många matcher uppskjutna på grund av Corona. Det har varit mycket jämnt kring kval- och nedflyttningsstrecket och ett tag låg CIBK under båda, men laget har gjort en imponerande vår och tagit viktiga segrar trots ett många gånger tufft matchschema.

Laget har hela säsongen haft en stabil defensiv och har inte släppt in mer än 60 mål på tjugo matcher. Det är bara tabellettan Kalmarsund (43 insläppta) och tabelltvåan Göteborg (58 insläppta) som släppt in färre mål.

Trea i allsvenskan alltså – det är bara att lyfta på hatten! Grattis!

Arkivfoto: Thomas Wennerklint

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS