INNEBANDY: Craftstadens damer vände och vann mot tabelltvåan

INNEBANDY

Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – IBK Göteborg 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)

Mål CIBK: Christine Borg, Elin Petersson

Två matcher i helgen och två segrar. Vinsten igår mot Munka-Ljungby följdes upp av en stark seger mot tabelltvåan Göteborg. Underläge inför sista perioden vändes till 2-1 (0-1, 0-0, 2-0).

Tabelltvåan Göteborg satte högsta fart från början och Craftstaden fick jobba hårt i försvaret, något man ofta gör mycket bra.

Det gjorde man även den här matchen, men man kunde inte hindra Göteborg från att ta ledningen. Målet kom på ett frislag efter nio minuters spel. Direktskott i krysset utan chans för duktiga Ida Karlsson i Craftstadens mål.

Fler mål blev det inte i den första perioden.

Göteborg började även den andra perioden bäst, men Craftstaden jobbade sig sakta men säkert in i matchen, jämnade ut spelet och började skapa chanser. Man lyckades dock inte få in bollen utan det var fortsatt ledning för Göteborg med 1-0 inför den avslutande perioden.

I den tredje perioden av det hemmalaget som dominerade och man skapade flera bra lägen. Man stötte högt på Göteborgs backar och stressade dem till misstag. Det var också så vändningen kom till.

Först kvitterade Christine Borg till 1-1 efter 8.30 och med fem minuter kvar gjorde Elin Petersson det, som det skulle visa sig, matchavgörande 2-1-målet.

Göteborg tog time out och försökte få till en kvittering genom att plocka ut målvakten när tillfälle gavs.

De lyckades inte skapa några riktigt heta lägen och när de sedan åket på en utvisning för felaktig byte med knappaminuten kvar var Craftstadens seger bärgad.

En stark laginsats av Craftstaden som verkligen visar att man har en stark defensiv och en kapacitet att vinna mot lagen högt upp i tabellen.

Craftstaden ligger på sjätte plats i tabellen. Plats sju innebär negativt kval och plats åtta till elva direkt nedflyttning. För närvarande är det tre poäng ner till Lindås på sjundeplatsen och sju poäng till Pixbo på plats åtta.

Fem matcher återstår för Craftstaden. Nästa match spelas i Oskarshamn på onsdag när serieledande FBC Kalmarsund kommer på besök. Ett Kalmarsund som hittills inte tappat en enda poäng.