Innebandy: Förlust för Ariel – trots bästa insatsen

VIMMERBY/OSKARSHAMN

Efter tre raka vinster för Ariel blev det förlust mot Vimmerby B med 3-8 (1-1, 0-4, 2-3).

Vi gör faktiskt vår bästa match hittills, men de var helt enkelt bättre än oss, säger Ariels tränare Erik Adolfsson.

Det var Ariel som öppnade målskyttet i matchen när Adam Lergeborg satte 1-0 för gästerna i mitten av den första perioden, en period som slutade 1-1 sedan Vimmerby kvitterat ett par minuter före paus.

”Riktigt bra”

– Vi gör det riktigt bra i första perioden och det är en jämn match, säger Erik Adolfsson.

– I den andra faller vi väl igenom lite grann även om det fortfarande är helt okej.

Just i mellanperioden gick Vimmerby ifrån till ledning med 5-1 genom ett tidigt mål och tre snabba mot slutet.

– Vimmerby är bra, de har ju sitt A-lag i division ett och idag hade de med fem killar från senaste matchtruppen i ettan, helt enligt reglerna, och då är de svårstoppade, säger Erik Adolfsson.

– Ställer de upp med det här laget i alla matcher vinner de den här serien lätt.

”Gör sitt jobb”

I den tredje perioden hade Ariel hittat tillbaka till det fina spelet från den första och det blev en spelmässigt jämn period. Till slut stod Vimmerby som segrare med 8-3.

– Sammanfattningsvis en riktigt bra första och tredje period, den andra var lite svagare. Alla killarna gör sitt jobb och de gör det bra, avslutar Erik Adolfsson som dock ger lite extra beröm till Jonathan Adolfsson, David Sånglöf, Adam Lergeborg och Viktor Zetterling.