INNEBANDY: Förlust i sista matchen för Craftstadens herrar

Herrar div 1 Östra Götaland

Hovshaga AIF – Craftstadens IBK 13-5 (4-1, 5-3, 4-1)

Mål CIBK: Jakob Savolainen 2, Andreas Lennartsson, Albin Brundin, Amin Rouissi

VÄXJÖ/OSKARSHAMN

Craftstadens herrar avslutade serien med ännu en förlust, 5-13 (1-4, 3-5, 1-4) mot mittenlaget Hovshaga.

Därmed åker laget ur division ett utan att vinna en enda match och med endast två inspelade poäng.

Det visade sig ganska tidigt på säsongen att division ett-kostymen var minst ett nummer för stort och man förstod att det förmodligen skulle sluta med degradering för Craftstadens unga herrlag.

Laget har dock kämpat på i varje enskild match även sedan det blev klart med nedflyttning till division två.

Sista matchen borta mot Hovshaga blev även den en förlust. Hemmalaget gick fram till 4-0 efter tolv minuter och hade ledningen med 4-1 efter en period. Craftstadens mål av Andreas Lennartsson.

Den andra perioden inleddes med en reducering av Albin Brundin innan Hovshaga gick fram till 6-2. Efter det gjorde Jakob Savolainen två mål på åtta sekunder och helt plötsligt var hemmaledningen nere i två mål, 6-4.

Närmare kom inte Craftstaden utan Hovshaga gick ifrån till 9-4 efter två spelade perioder.

Matchen slutade 13-5 till Hovshaga. Amin Rouissi gjorde Craftstadens sista mål för säsongen.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint