INNEBANDY: Knapp förlust för Craftstadens damer

Damer Allsvenskan Södra

Pixbo Wallenstam IBF- Craftstadens IBK 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Mål CIBK: Nellie Schwartz

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

Det var ett tag sedan Craftstadens damer spelade match och när det väl var dags blev det en uddamålsförlust i Göteborg där hemmalaget Pixbo vann med 2-1 (1-0, 1-0, 0-1).

Det var en märklig tid för matchstart – 18.40 en lördagskväll, kanske inte helt optimalt för ett bortalag.

Pixbo hade chansen att knapra in på Craftstaden som inför matchen låg fyra poäng bakom i tabellen. Det blev en målsnål historia och i den första perioden kostade Craftstaden på sig att missa en straff efter drygt tolv minuter.

Sedan tog Pixbo ledningen med periodens enda mål tre minuter innan pausvilan.

Fem minuter in på den andra perioden ökade Pixbo på till 2-0 och fler mål blev det inte i mellanakten.

Craftstaden fick en bra start på den tredje perioden när man äntligen spräckte nollan. Nellie Schwartz noterades för målet och Elin Ljunggren stod för assisten.

Därefter gjorde Craftstaden vad man kunde för att nå en kvittering, men trots bland annat två minuter i numerärt överläge blev det inte fler mål utan matchen slutade 2-1 till Pixbo.

Craftstaden ligger just nu på åttonde plats, precis under nedflyttningsstrecket. Pixbo ligger en poäng bakom men har spelat hela fyra matcher mer.

Till Munka-Ljungby ovanför strecket är det endast en poäng. Munka-Ljungby har spelat en match mer än Craftstaden.

Kommande helg blir tuff för Craftstaden med två matcher. På lördagen är det bortamatch mot tabelltrean Warberg och på söndagen kommer tabellfyran Lindome på besök till Oskarshamn.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint