Innebandy: Viktig seger för Craftstadens damer

Allsvenskan Södra

Kvartsfinal

Craftstadens IBK – Växjö IBK  3-2 (2-1, 0-1, 1-0)

Mål CIBK: Elna Olsson, Fanny Sundberg Tisell, Elin Petersson

Det blev tre poäng för Craftstadens damer och ett kliv förbi motståndarna Växjö i tabellen via 3-2 (2-1, 0-1, 1-0) i en jämn match.

Tyvärr blev det en hel del smolk i glädjebägaren när Fanny Sundberg Tisell råkade ut för en knäskada i samband med sitt 2-0-mål.

Craftstaden började bra och tog ledningen redan efter lite drygt fyra minuter genom Elna Olsson. Hemmalaget hade bud på flera mål men det dröjde till 17.13 innan Fanny Sundberg Tisell ökade på till 2-0.

Precis efter målet fick hon en tryckare av en Växjöspelare och ramlade in i målburen. I samband med det här gjorde hon illa knät ordentligt och fick avbryta matchen. Det såg inte bra ut och händelsen skakade om hela Craftstaden som kom ur rytmen.

Växjö reducerade därför ganska omgående efter att spelet kommit igång efter skadan och ställningen inför den andra perioden var således 2-1 till Craftstaden.

Växjö behöll momentum även i den andra perioden men pricksäkerheten var inte den bästa. Det och en storspelande Ida Karlsson i Craftstadens mål gjorde att kvitteringen dröjde tills det var mindre än minuten kvar av perioden. 2-2 och helt jämnt inför sista perioden.

Slutakten började med en tidig dubbelutvisning och sedan en tveksamt dömd straff till Växjö. Gästerna missade dock straffen och matchen fortsatte vara jämn.

Med knappa åtta minuter kvar fick Craftstaden chansen i power play. Man fick bra snurr på spelet och hade först ett ribbskott innan Elin Petersson satte 3-2 framspelad av Antonia Jonsson.

De sista minuterna blev spännande, men Craftstaden kunde hålla undan till en välbehövlig trepoängare. I och med segern gick man förbi Växjö i tabellen och ligger nu på en sjunde plats – en placering som innebär kvalspel för att behålla allsvensk status.

Det är tuffa förutsättningar för lagen i serien; lag sju får kvala och lag 8-11 åker ner till division ett.

Nästa match för Craftstaden är söndagen den 19 december då man möter tabelljumbon Fagerhult Habo på bortaplan. Efter den matchen är halva serien spelad.