Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändare: ”Det är mycket konstigt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

Oskarshamnsbygdens Fågelklubb har överklagat den planerade föryngringsavverkningen på ön Istergås i naturreservatet Misterhults skärgård.

Skogsgruppen i Oskarshamnsbygdens fågelklubb har svårt att förstå att länsstyrelsen och Skogsstyrelsen tillåter avverkning ute i yttersta skärgården.

Markägare har enligt samråd fått tillåtelse att avverka mellan 15 och 20 procent av denna skärgårdsskog. Skogsstyrelsen vill ej utföra en nyckelbiotopsinventering av öarna. Skogsgruppen har hitta flera signalarter ute på Istergås.

Det är mycket konstigt att myndigheterna inte vill undersöka naturvärdena närmare. Länsstyrelsen skriver i sitt utlåtande ”Att områdena är utpekade som del av Natura 2000 utgör ej hinder i detta fall för t.ex. omställning till skogsbete”. Detta tycker Skogsgruppen är ett konstigt svar från en statlig myndighet som skall värna naturvärdena, här har aldrig bedrivits något skogsbruk.

Ser man på träden så är allt lågväxande på grund av att det är så magert och utsatt för väder och vind. Som ett naturreservat har man undantagit aktivt skogsbruk vilket är helt ofattbart.

Skärgården vill vi ej ha ett kalhyggesbruk som utarmar den biologiska mångfalden för här är naturen utsatt för väder och vind.

Skogsgruppen

Oskarshamnsbygdens Fågelklubb

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS