Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändare från en ledsen och upprörd mamma: ”Var ska jag lämna mina barn på måndag?”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

Till Högsby kommuns skolchef och politiker:

Nu börjar sommarlovet närma sig sitt slut och om fem dagar är det dags för våra barn att återgå till fritidshemmet Kotten på Tallåsskolan i Ruda.

Med tre arbetsdagar kvar så har vi fortfarande inte fått någon som helst information om vart våra barn ska tillbringa sina dagar på Tallåsskolan till hösten, varken gällande fritidsverksamheten eller under skoltid.

På ryktesvägar har vi fått information av andra vårdnadshavare, som själva fått ta kontakt med fritidspersonalen under förgående vecka som då gav informationen om att vi fortfarande ska lämna våra barn i Gula villan tills vidare om inget annat sker.

”Hur är detta möjligt?”

En byggnad som är helt utdömd och som i maj månad låg som grund till att ett beslut fattades att flytta årkurs 4–5 till Högsby kommande läsår.

Hur är detta möjligt?

Ska en flytt av en hel fritidsverksamhet ske under dagtid då våra barn är på fritids, av personal som är anställda för att se till att våra barn är trygga och som ska ge våra barn en meningsfull tid på fritids!

”Det är inte under några som helst omständigheter okej!”

Johanna Ström Friberg, mamma

Det är inte under några som helst omständigheter okej!

Pedagogernas tid och uppmärksamhet ska enbart läggas på våra barn den tiden de tillbringar där.

De ska inte behöva befinna sig mitt i ett flyttkaos. Vad ger det för intryck och start för dem? Vad är det för välkomnande för barnen efter ett sommarlov?

De är spända som de är och har många frågor, men vi kan inte svara på en enda fråga mer än vilka pedagoger de kommer möta! Pedagoger som har varit hjälpsamma och gett oss den informationen de kan och har.

”Knockade till marken”

Inte nog med käftsmällen vi fick i maj utan fortfarande så känner vi oss helt knockade till marken. Vi har ingen information om hur det kommer se ut för våra barn till hösten, mer än som sagt vilka pedagoger de kommer att möta.

I våras var de blivande fritisbarnen på besök på fritidshemmet Kotten och blev då introducerade i lokalerna i Gula villan. Men har nu ingen aning om var de ska vara på måndag, vad inger det för trygghet för dessa barn då vårdnadshavare inte kan förbereda dem på bästa möjliga sätt inför skolstart?

Under tisdagen ägde ett möte rum mellan engagerade personer i den aktuella skolfrågan, tjänstemän och politiker. När en vårdnadshavare sa att de hade kontaktat personal och fått information, (kontakt tagen på eget initiativ), om att lämna sina barn i Gula villan på måndag om inget annat sker så svarar tjänstemän och politiker: ”Nej de ska inte vara i Gula villan”.

”Var brister det i kommunikationen mellan skolchef, rektor och anställda?”

Då går det inte att undvika att bli fundersam – var brister det i kommunikationen mellan skolchef, rektor och anställda?

”Var är tryggheten?”

Borde inte vårdnadshavare och elever få någon information i god tid INNAN fritids och skola börjar?

Personligt riktat till skolchefen: Var är tryggheten som du utlovade?

Att avveckla Tallåsskolan i Ruda var vid ett senare tillfälle för barnens bästa, och inte längre en lokalfråga, hur är detta för barnens bästa?

Att fem dagar kvar till att gå tillbaka till fritids och inte kunna ge dem någon som helst information.

Vi får inte ihop ekvationen. En gång för alla, snabbt men professionellt, ta ansvar och ge våra barn en trygg start på måndag genom att till att börja med ge oss vårdnadshavare information!

Ingen information kring tider eller platser för skolbussarna!

Var ska jag lämna mina barn klockan 06.00 på måndag?

Johanna Ström Friberg

Ledsen och upprörd förälder

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS