Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Insändarskribent om skolfrågan i Högsby: ”Var det inte en lokalfråga?”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

I en intervju i Oskarshamns-tidningen så ger skolchef Marie Lööf sin syn på skolorganisationen i våran
kommun. I intervjun säger skolchefen att det är en sanning med modifikation, den teori som vissa vårdnadshavare och invånare har haft om att de gör detta för att flytta behöriga lärare från Ruda till Högsby. Hon säger även att man nu i efterhand borde tagit alla 4-5:or på ytterskolorna och flyttat dem till Högsby.

Var det inte en lokalfråga trots allt?

Gula villan var ju i så dåligt skick så man tvingades att ta detta beslut akut med en extra inkallad kommunstyrelse. Även utbildningsutskottets ordförande Mahmoud Al Mokdad (C) pratade långt och länge under senaste kommunfullmäktige om att detta var för att höja kvalitén på utbildningen.

”Demokrati tar tid och det behöver få ta tid. Speciellt i så viktiga beslut som dessa.”

Rasmus Evertsson, Långemåla

Kvalitén på undervisningen och omdisponering av behöriga lärare för att öka densamma är inget som framgår i beslutsunderlaget varken i utbildningsutskott eller kommunstyrelse. Det undermåliga hastverk som är beslutsunderlaget borde aldrig lämnat utskottet utan omarbetning om vi haft politiker med vana av utskottsarbete och mer respekt för demokratiska processer.

Demokrati tar tid och det behöver få ta tid. Speciellt i så viktiga beslut som dessa.

Jag tycker det är beklagligt att det är två av våra folkrörelsepartier Centerpartiet och Socialdemokraterna som så flagrant åsidosatt demokratin i detta fall. Centerpartiet Högsby som gick på val om att värna ytterskolorna har börjat mandatperioden med att påbörja avvecklingen av dem.

Rasmus Evertsson, Långemåla

fd Centerpartist

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS