Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Invånare i kommunen om partipolitiken: ”Jag har inte tidigare känt ett sådant vemod”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

En månad kvar till valet och valrörelsen ger sig in i slutskedet, där partierna på riks och lokal nivå skall prestera som bäst.

Jag har inte tidigare känt ett sådant vemod till att ge något parti i Oskarshamns kommun min röst, att rösta blankt är fortfarande ett alternativ.

Jag är bekymrad över att inte se min högst prioriterade fråga besvarad, finns det något parti i Oskarshamn som kan lägga generalisering, gruppering och ideologi åt sidan?

Oskarshamns kommuns största utmaning, där dom på både tjänstemannasidan och inom politiken enligt mitt tycke brister, är att se varje fråga och situation individuellt, utan man agerar generellt på alla situationer som liknar varandra, detta ger medborgare misstro till kommunen.

Om de styrande partierna inte har öppna sinnen och agerar ödmjukt gentemot varandra, så blir vallöften mycket svåra att hålla, då man har ett motstånd av ideologiska skäl. Ser man hur partierna riktar sitt fokus i valrörelsen så ställer man tydligt saker emot varandra.

Ett exempel är att Socialdemokraterna väljer att gå till val genom om att utlova att utesluta privata aktörer i välfärden, istället bör dom enligt mitt tycke ha en mycket god ambition att göra det kommunala alternativet överlägset. Partier säger gärna att motståndarna har unkna värderingar utan att specificera exakt vad. Istället skulle jag vilja se att partierna presenterar sina värderingar och söker gemensamma nämnare så ett samarbete kan inledas.

Det parti som eventuellt kommer få min röst är den så minst saknar spärrar att samtala med alla partier, det parti som gör minst skillnad på människor med eller utan resultat på högskoleprovet, inte gör skillnad på män eller kvinnor och inte gör skillnad på vilket land personer kommer ifrån.

Oskarshamns kommun har fundamentala svårigheter att ge stöd åt dom som står inför stora hinder i livet, stöd åt personer långt från arbetsmarknaden, stöd åt personer med missbruksproblematik, stöd till barn som behöver extra resurser.

Politiker behöver gå in och se över varför samarbetet mellan tjänstemännen och medborgarna med dessa typer av problematik så kraftigt brister, vilket det stora underskottet förvaltningen har visar. Jag vill se vallöften om kommunens flaskhals, socialförvaltningen.

Det parti som tydligast har en idé om hur medborgare ska kunna anförtro sig att vända sig till kommunen om man behöver hjälp, ligger bra till att fånga min röst på lokal nivå.

Jag är fortfarande öppen för att bli fångad av vilket parti som helst som gör det möjligt att driva kommunen framåt, ett parti som utan ideologiska spärrar kan prata och ta idéer från alla. Tyvärr finns det ett parti i Oskarshamn som ligger längre ifrån att få min röst än övriga, då dess yttersta företrädare för många gånger under decennier medverkat till att begränsa vissa människors rätt till ett normalt liv.

Ser fram emot vad partierna har för ess i ärmen.

Robin Hagström

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS