Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Invånare kritisk till de borttagna hundlatrinerna: Skriver e-förslag om att riva upp beslutet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Mer än hälften av alla hundlatriner tas bort i Oskarshamns kommun. Det har tekniska kontoret beslutat. Hundägaren Anders Christersson är kritisk till beslutet och kommer att skriva ett e-förslag om att riva upp beslutet.

Oskarshamns kommuns tekniska kontor beslutade nyligen att ta bort 130 av 200 hundlatriner i Oskarshamn och runt om i kommunen. Beslutet har redan fått konsekvenser.

”Har aldrig under mina 30 år sett så mycket bajs”, skriver en hundägare i en insändare efter en promenad i Döderhultsdalen där O-Ringen, världens största orienteringstävling, ska anordnas i sommar.

Det handlar om att spara pengar på tekniska kontoret eller ”effektiviseringar” som kommunalrådet Lucas Lodge (M) nyligen konstaterade i en intervju.

Vill riva upp beslutet

En bild från ON-läsaren Anders Christersson visar att de borttagna hundlatrinerna ligger vid tekniska kontoret vid Södra Fabriksgatan i Oskarshamn.

”Jag kommer under helgen att skriva ett e-förslag om att beslutet ska rivas upp och att latrinerna sätts upp igen. Hundarna i Oskarshamn kommun omsätter mer än 30 miljoner om året och någon service tycker jag vi hundägare är värda”, skriver Anders Christersson i en kommentar till ON på lördagen.

Foto: Anders Christersson

+1
42
+1
0
+1
0
+1
6
+1
2
+1
1
+1
9

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS