Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Invånarna kritiska till kommunens planer på att skrota P-skivan: ”Rädda vår handel”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄSARREAKTIONER

Föreningen Handel Oskarshamn vill stoppa kommunens planer på att återinföra P-avgift i Oskarshamns stadskärna och har startat en namninsamling. Förutom de drygt 70 medlemsföretagen är även många kommuninvånare kritiska till majoritetens planer.

Den politiska majoriteten, Socialdemokraterna och Moderaterna, vill återinföra P-avgiften i centrum från och med halvårsskiftet för att öka intäkterna i kommunkassan med en miljon kronor. Det är en åtgärd i det sparpaket för 2023 som presenterades i höstas.

Vill ha kvar P-skivan

Butiker, hårsalonger, restauranger, caféer och andra verksamheter som verkar i stadskärnan är starkt kritiska till planerna. Det är ett hårt slag mot handeln och det arbete som utförts de senaste åren menar föreningen som efterfrågar kommunens konsekvensanalys.

Många kommuninvånare är också kritiska till planerna på att skrota P-skivan som använts för fri parkering i stadskärnan sedan 2017. Nedan följer ett urval av reaktioner som våra läsare skrivit på vår Facebook-sida och skickat in via mejl:

”Jag vill ha p-skivan kvar för att rädda vår handel”

Christel Malmström

”Ännu ett steg från politikerhåll att göra kommunen mer oattraktiv! De pengarna de skulle få in kan istället tas från kommunalrådens löner!, skriver Nadja Börjesson.

”Det kostar att ha 2 Kommunalråd, sparka ett och behåll P skivan, det kommer att slå oerhört mot handeln i centrum om folk ska börja betala för att handla.”

Stefan Cederstam

”Tycker absolut inte att det ska vara avgift för att parkera i centrum. Med en p-skiva är det mycket smidigare för oss kunder att besöka butikerna i centrum. Avgift kan tyvärr medföra att man väljer att inte handla i stan och det gynnar verkligen inte den lokala handeln”, skriver Liselotte.

”P-skivan är perfekt! Låt den vara kvar o gynna det lokala affärslivet i centrum!!!”

Odyle Kjellin

”Jag tycker att det är bra att vi behåller P-skivan det är bra för handel i Oskarshamn många kommer inte att handla i centrum när det finns gratis parkering på andra sidan centrum där finns allt. Ni kan se Mönsterås det är gratis parkering i många år och butikerna går mycket bra hoppas att den så kalas Attraktiv Oskarshamn kämpar för sina medlemmar och vi som bor i Oskarshamn”, skriver Chahanna Olsson.

”Trams låt gratis parkering vara kvar. Två kommunalråd har ni råd med. Ni borde skämmas. Är väl i slutändan tjänstemän som gör grovjobbet. Okunniga Politiker kan vi vara utan.”

Mats

Och avslutningsvis en kommentar på Facebook från Marcus Klintenberg som fått stöd från många följare:

”Med en kommunalskatt på 34,21% ska det vara gratis att parkera i stan.”

Han får medhåll av Harald Andersson som skriver följande:

”Håller med om att vi betalar nog via skattsedeln. Låt någon ekonomiskt kunnig hjälpa de styrande att se över ekonomin. Har tyckt att det var klokt att ta bort p-automaterna, men säg den glädje som varar länge. Om det nu är så illa ställt med ekonomin så är det väl bättre att avgiftsbelägga p-skivorna? Själv väljer jag annars att handla i ytterområdena.”

Foto: Oskarshamns kommun

Läsarfråga

Vilken parkeringslösning vill du ha i Oskarshamns stadskärna?
1020 röster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS