Ishockey: Åttonde förlusten i följd för IK Oskarshamn

Ishockey

SHL

Modo – IK Oskarshamn 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Mål, IKO: David Quenneville.

SHL-jumbon IK Oskarshamn, som väntar på kvalspelet som avgör om klubben spelar i landets högsta hockeyserie eller i allsvenskan nästa säsong, har nu åtta förluster i följd.

Modo besegrade IKO med 3–1 i Örnsköldsvik på torsdagskvällen.

Modo öppnade det så kallade målkontot efter en minut och 50 sekunder i inledningsperioden.

Daniel Brickley skickade iväg pucken från sin backposition strax innanför den offensiva blålinjen – och det var tveklöst inte ett otagbart skott (Marek Langhamer, bilden, i IKO-kassen var inte skymd, men en av hemmalagets spelare viftade förvisso med sin klubba framför honom).

Marek Langhamer spelade upp sig ordentligt, men med 4:01 kvar av den andra perioden kom 2–0-målet (Danny O’Regan) och det skottet var tveklöst en smula svårare.

Med 52 sekunder kvar av matchen reducerade IKO (backen David Quenneville hittade rätt i spel sex mot fem, då Oskarshamn hade tagit ut målvakten).

Modo gjorde sitt tredje mål med 0,8 sekunder kvar (Sam Vigneault i tom kasse).

Här hittar du matchfakta från fajten mellan Modo och IKO.