Ishockey: IK Oskarshamn låg under med 0–2 i Leksand – vände och vann efter förlängning

LEKSAND/OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

Leksands IF – IK Oskarshamn 2–3, efter förlängning (0–0, 2–1, 0–1, 0–1)

Mål, IKO: Niclas Burström, David Quenneville, Ahti Oksanen.

Skott: 40–27.

Utvisningsminuter: 2–12.

Publik: 7 650 betalande åskådare (i Tegera Arena i Leksand).

Leksands IF ledde med 2–0 på hemmais på trettondagseftermiddagen.

Men gästerna i IK Oskarshamn vände och vann med 3–2, efter förlängning.

Ahti Oksanen blev matchhjälte i förlängningen, framspelad av Austin Wagner.

Det var Leksands Kalle Östman som öppnade målkontot en minut och 37 sekunder in i mellanperioden.

Och efter 66 minuter och 32 sekunder utan mål i spelformen powerplay lyckades Leksands IF äntligen göra mål i numerärt överläge igen i SHL-hockeyn.

Det var Lucas Elvenäs som eliminerade powerplaysnacket med sitt 2–0-mål drygt halvvägs in i matchen, i spel fem mot fyra.

Med fyra minuter och två sekunder kvar av mellanakten gjorde IKO:s Niclas Burström (översta bilden) sitt första mål för säsongen. 2–1.

”Skönt”

– Skönt att få in den. Mål ger energi, sa Niclas Burström till TV4 Play i den andra periodpausen.

Med fem minuter och 52 sekunder kvar av slutperioden skickade David Quenneville in kvitteringspucken. 2–2.

Och sedan avgjorde Ahti Oksanen tillställningen en minut och fyra sekunder in i förlängningsspelet.

– Vi drog på oss för många utvisningar (12–2 till IKO, i utvisningsminuter), men när vi höll oss borta från utvisningsbåset, så fick i gång vårt spel. Reduceringsmålet betydde mycket. Det första målet öppnade upp alltihop, sa Ahti Oksanen till TV4 Play efter slutsignalen.

Ahti Oksanen, IK Oskarshamn
Ahti Oksanen. Foto: Pierre Stjernfeldt

Noterbart är att Viktor Lodin, som har varit sjuk, såg matchen på plats i Leksand.

Han är tillbaka i träning, enligt rapporterna.

Skadade Patrik Karlkvist saknas alltjämt.

Elva pinnar upp

Målvakten Marek Langhamer har inte heller varit med på ett tag (skadad, enligt rapporterna).

Tabelljumbon IKO, som har elva poäng upp till trygg mark (Rögle parkerar på tolfteplatsen), har 21 grundseriematcher kvar.

På torsdag kommer Luleå till Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn.

Här finns matchfakta från fajten mellan Leksand och Oskarshamn.