Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

ISHOCKEY: Tionde förlusten i följd för IK Oskarshamn – Frölundatränaren blev historisk

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Frölunda 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Målskytt: David Edstrom.

Skott: 25–30.

Publik: 3 089 (Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn).

Med fem minuter och 54 sekunder kvar av slutperioden tryckte Frölundas David Edstrom in pucken – i numerärt överläge, fem mot fyra – borta mot IK Oskarshamn på lördagseftermiddagen.

Frölunda vann med 1–0.

Göteborgslagets huvudtränare, Roger Rönnberg (bilden), blev därmed historisk – han är numera tränaren med flest SHL-vinster genom tiderna (396).

– Att man har hållit på jäkligt länge. Jag har säkert förlorat flest matcher också – det är ingen som räknar det. Men, nej, det är givetvis kul – och något man kan titta tillbaka på efter karriären, svarade Roger Rönnberg, med ett skratt, efter att TV4 Sport frågat hur det känns att ha flest segrar bland alla coacher genom SHL-historien.

SHL-jumbon IKO, som var ytterst nära att kvittera i slutminuterna (ett stolpskott, bland annat), har tio förluster i följd (den nionde efter förlängning, i Malmö, vilket gav Oskarshamnslaget en poäng).

”Kämpade på hörntänderna i dag”

– Killarna kämpade på hörntänderna i dag. Det var vår tredje bortamatch den här veckan – och hur mycket vi än jobbar för att ha energi till tredje matchen, så är det svårt att få totalt fokus. Jag tror att vi slog rekord i antal icingpuckar och offsideåkningar. Man kunde se att koncentrationen inte riktigt var där, i dag, för att kunna spela en offensiv ishockey. Däremot hade vi en otroligt fin laganda och vi kämpade verkligen för varandra och spelade bra defensivt mot en svår motståndare, Oskarshamn, som är farliga offensivt, sa Roger Rönnberg till TV4 Sport.

”Otroligt bra”

– Det är bara att acceptera att det blev så här i den här matchen. Jag tycker att genomförandet i mångt och mycket var otroligt bra. Nu handlar det om att vägra tycka synd om sig själv – och jobba på och gilla läget, så kan vi börja vinna hockeymatcher, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till TV4 Sport.

Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, och Martin Filander, tränare i IK Oskarshamn, efter en hockeymatch i Oskarshamn
Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, och IK Oskarshamns tränare Martin Filander. Arkivfoto: Peter A Rosén

På torsdag kommer Örebro till Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
4
+1
1
+1
1
+1
18
+1
1
+1
5
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS