Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jacqline och Cazzi Opeia vidare till final i Melodifestivalen: ”Hur coolt!”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELODIFESTIVALEN

Tredje deltävlingen i Melodifestivalen är avklarad. Efter första röstomgången stod det klart att Jacqline tog sig direkt till finalen. Efter andra röstningsomgången knep Cazzi Opeias bidrag som gick vidare till den stora finalen.

Hela Sveriges musikfest fortsatte i Växjö under lördagskvällen. Carina Berg fick sällskap på scen av väninnorna Christine Meltzer och Carolina Gynning som inledde kvällen med en sång till musik av The Ark. Under kvällen fick man in 567 234 röster och 413 375 kronor samlades in till Radiohjälpen.

Christine Meltzer, Carina Berg och Carolina Gynning
Christine Meltzer, Carina Berg och Carolina Gynning inledde deltävlingen i Växjö genom att hylla det lokala bandet The Ark. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Jacqline direkt till final

I tredje deltävlingen, som direktsändes på SVT och SVT Play från VIDA Arena i Växjö, var det Jacqlines bidrag ”Effortless” som gick direkt till final. Jacqline gjorde debut i Melodifestivalen men är van vid stora tävlingar efter att ha kommit tvåa i Idol 2021. Låten har skrivits av Dino Medanhodzic, Jacqline Mossberg Mounkassa, Jimmy Jansson, Thomas G:son och Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker som kammade hem en dubbel vinst.

I den andra röstomgången kammade nämligen Cazzi Opeias bidrag ”Give My Heart A Break”, skriven av Ellen Berg, Jimmy Jansson, Thomas G:son och artisten själv, hem många 12-poängare och gick vidare till final. Cazzi Opeia är en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga låtskrivare genom tiderna med flera miljarder spelningar på Spotify.

”Hur coolt! Det är klart att det var det bästa. Jag är så glad för Jacqlines skull och även för min skull”, sade Cazzi Opeia till SVT:s melloexpert Tina Mehrafzoon i efterfestsprogrammet.

Cazzi Opeia
Cazzi Opeias färgsprakande bidrag ”Give My Heart A Break” tog sig till final. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Hyllade Edward af Sillén

Regissören, manusförfattaren och kommentatorn Edward af Sillén valdes in i Hall of Fame där han nu gör sällskap med en namnkunnig skara artister, hits och upphovsmakare som alla haft stor betydelse för Melodifestivalen under åren.

–  Jag är faktiskt lite mållös och mycket ödmjuk inför denna ära. Att arbetet som jag och mina begåvade kollegor gjorde till Melodifestivalen och Eurovision fortfarande omnämns och refereras till är smickrande nog. Denna utmärkelse är en tonartshöjning jag inte var beredd på. Tack snälla, säger Edward af Sillén i en kommentar från SVT.

Christine Meltzer som Gunilla Persson
Christine Meltzer gjorde en bejublad sketch som Hollywoodfrun Gunilla Persson. De båda såg verkligen ut som tvillingar när de möttes i green room. Gunilla själv är kvar i tävlingen efter att ha kommit på fjärde plats. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Final

  • Effortless – Jacqline
  • Give My Heart A Break – Cazzi Opeia (92 poäng)

Kvar i tävlingen

  • För dig – Klaudy (59 poäng)
  • I Won’t Shake (La La Gunilla) – Gunilla Persson (56 poäng)

Åkte ut

  • Aldrig mer – Clara Klingenström (52 poäng)
  • Take My Breath Away – Kim Cesarion (45 poäng)

Fjärde deltävlingen

Nästa vecka åker tävlingen vidare och då går den fjärde deltävlingen av stapeln i Eskilstuna. Då tävlar bland annat Dotter som kom tvåa i Melodifestivalen med ”Bulletproof” 2020, dansbandskungarna i Lasse Stefanz och Danny Saucedo som tidigare tävlat med låtar som ”In the Club” och ”Amazing”.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

+1
1
+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS