Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jan Johansson (SD) har hela tiden föreslagit att den nya skolan ska byggas i Havslättsområdet som nu ska utredas

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Bildningsnämndsledamoten Jan Johansson (SD) läste artikeln om att det kan bli aktuellt att bygga den nya F–9-skolan i det uttalade reservområdet i Havslätt, Oskarshamn.

– När ärendet kom upp för första gången i nämnden – och sju möjliga platser presenterades – ratade jag samtliga och föreslog det nu aktuella området i Havslätt. Jag fick dock inget gehör över huvud taget för detta, säger han till ON på söndagen.

– Kanske berodde det på att ingen i nämnden visste var området var beläget. De andra sju platserna kände jag till – jag kan min stad till punkt och pricka.

”Omöjlig att bygga på”

– Jag minns att jag nämnde att Länsmansängen är en gammal sjöbotten som med all säkerhet är omöjlig att bygga på. Jag hade även synpunkter på området väster om förskolan Gläntan i Havslätt, där jag påtalade att det ligger en djurkyrkogård som hade jämnats med marken om man hade bestämt sig för det området, säger Jan Johansson.

Till saken hör att Sverigedemokraterna redan från början sa nej till att bygga en storskola med 1 000 elever, understryker han.

SD har ett annat förslag, som vi har berättat om tidigare, och det handlar bland annat om att man inte ska lägga ned Norra skolan i Oskarshamn.

”När ärendet kom upp i kommunstyrelsen, så uttryckte jag mig kanske lite odiplomatiskt”

JAN JOHANSSON (SD)

– När ärendet sedan kom upp i kommunstyrelsen, så uttryckte jag mig kanske lite odiplomatiskt när jag sa att det var idiotiska förslag som presenterades. Kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) påtalade direkt att man inte uttrycker sig så i kommunstyrelsen. Att jag gjorde detta berodde i första hand på förslaget att bygga på en djurkyrkogård. Jag har tidigare varit ordförande i Djurskyddet i Oskarshamn under ett antal år – och jag är en stor djurvän.

”Lite myndigt”

– Att jag överreagerade när denna plats på byggnation var med som ett förslag var kanske inte så häpnadsväckande. Nu tar Magnus Larsson (C) åt sig lite av äran för att platsen i Havslätt utreds. När vi i nämnden skulle ta beslut om att fortsätta att utreda Länsmansängen yrkade Larsson på avslag – och förordade då Havslätt, alltså den plats som har varit mitt alternativ från allra första början. Jag sa då att jag tyckte att det var roligt att Magnus och jag var eniga i detta ärende. Dock minns jag att han lite myndigt sa att detta var en engångsföreteelse. Jag kan påtala att vi var det enda partiet som inte ville riva Kikeboskolan. Vi fick rätt där. Jag tror också att vår lösning i arenafrågan kommer att förverkligas, säger Jan Johansson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS