Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jason Doyle och Jack Holder tvingas tacka nej till Västervik Speedway 2021

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

VÄSTERVIK

Det blir varken någon Jason Doyle eller Jack Holder i Västervik Speedway 2021.

Anledningen är att förarna som representerar klubbar i den Polska Extraliga bara kan delta i en liga utöver den polska.

Ett diktatoriskt beslut som det polska speedwayförbundet, PZM, tagit och som slår hårt mot klubbar utanför Polen.

PZM:s beslut har tvingat vissa förare till svåra beslut. Det rör sig bland annat om australiensarna Jason Doyle och Jack Holder som står under kontrakt med Västervik Speedway 2021.

”Måttligt road”

– Jag har haft kontinuerlig kontakt med Jason angående det val han varit tvungen att ta ställning till på grund av de nya reglerna i Polen och kan väl säga att han är måttligt road över att behöva ta ett sådant beslut, säger Västerviks sportchef, Morgan Andersson.

– Jason har både hus och familj i England och därtill även sina största sponsorer så det är ingen överraskning att Jason måste välja den brittiska ligan.

När det gäller Jack så har han sin bas, tillsammans med sin bror Chris, i England och ska även ha med sig sin australiensiska flickvän över till Europa 2021. Jack har också tagit det svåra beslutet att avstå Sverige på grund av de regler som gäller för deltagande i Extraliga.

–Både Jason och Jack har full förståelse för att vi inte kan avvakta med vår trupp bara för den eventualitet att det skulle bli ytterligare en inställd säsong i England. Om vi i nuläget bygger truppen i hopp om att få loss dessa båda förare är risken stor att vi hamnar i samma sits som under årets säsong med att de flesta förarna som är tillgängliga och av bra dignitet redan är upptagna av andra klubbar.

”Vi jobbar på ett lagbygge där vi inte räknar med att varken Jason eller Jack ingår i truppen”

MORGAN ANDERSSON, SPORTCHEF I VÄSTERVIK SPEEDWAY

– Då både Jason och Jack har avtal med Västervik över 2021 och ingen vet i vilket skede vi är med pandemin när vi kommer till maj nästa år så har vi självklart inte stängt några dörrar. Men som sagt, vi jobbar på ett lagbygge där vi inte räknar med att varken Jason eller Jack ingår i truppen.

– Jag kan också informera om att Viktor Kulakov, som har ett avtal som sträcker sig över 2021, har accepterat en omförhandling av avtalet och kommer vara redo att representera Västervik Speedway 2021, säger Morgan Andersson.

Jason Doyle är en förare som gärna vill köra i Sverige, köra så mycket som möjligt för att hålla formen.

”Mycket svårt beslut”

– Det har varit ett mycket svårt beslut som jag aldrig trodde jag skulle behöva ta ställning till då jag alltid har tävlat mycket under hela min karriär. Jag har trivts utmärkt i Västervik under året och hade verkligen sett fram emot en hel säsong 2021, säger Jason Doyle.

– Jag förstår att Morgan inte kan sitta och vänta på mig utan måste tänka på klubbens bästa, men vill tillägga att öppnas några möjligheter för mig att representera Västervik 2021 så kommer jag att ta den.

Även Jack Holder är besviken över att han inte kan köra i Västervik.

– Västervik var den klubb som gav mig chansen att göra mitt första år i Sverige 2019 och det har varit frustrerande att jag inte haft möjlighet att hjälpa klubben under året då allt har fungerat utmärkt och jag har trivts från första dagen, säger Jack Holder och fortsätter.

Krönika om problemen i Polen

– När man nu har hoppats att allt skulle bli som vanligt och att jag skulle kunna återvända till Västervik 2021 så har jag blivit tvungen att ta ett mycket svårt beslut om var jag ska tävla och vad som passar bäst för mig. Jag har haft många samtal med Morgan och förstår att klubben måste jobba vidare men jag både hoppas och vill tillbaka till Västervik så fort den möjligheten kommer.

Det kan noteras att Oskarshamns-Nytt skrev en speedwaykrönika om problemen inom speedwayen i Polen för en vecka sedan. Du kan läsa den här: https://www.oskarshamns-nytt.se/kronika-sportsligt-sjalvmord/

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

ANNA-KARIN NILSSON

Jason Doyle (bilden) och Jack Holder tvingas välja bort Västerviks Speedway 2021.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS