Jimmy Loord (KD): ”Tänker majoriteten lägga ned Oskarshamns sjukhus?”

Jimmy Loord (KD): ”Tänker majoriteten lägga ned Oskarshamns sjukhus?”

2022-12-20 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

LÄNET

Regionrådet Jimmy Loord (KD), bilden, reagerar på en artikel i Oskarshamns-Nytt:

– Jag noterar att Peter Wretlund (S) förnekat att kommande sparkrav ska drabba Oskarshamn. Men, med all respekt för Peter, sjukvården är inte hans ansvarsområde. Invånarna bör ställa sig frågan varför majoritetsråden – med ansvar för sjukvård eller ekonomi – inte svarar på frågorna, säger Jimmy Loord, som konstaterar att regionrådet Karin Helmersson (C), flaggar för nedskärningar i måndagens Barometern-OT.

– I en artikel säger hon att ”det kan komma att behövas väldigt krävande och obehagliga beslut för att lösa våra problem”, säger Jimmy Loord, som nu vill ha raka besked.

”Vad menar Karin Helmersson med obehagliga beslut?”

Jimmy Loord (KD), regionråd


– Vad menar Karin Helmersson med ”obehagliga beslut”? Det är andra gången på en vecka som majoriteten signalerar om kommande besparingar. Förra gången krävde jag besked om vilka besparingar som väntar. Är det ambulanser som ska ställas av eller tänker majoriteten lägga ned Oskarshamns sjukhus? När Karin Helmersson nu talar om obehagliga beslut bör invånarna i mellersta och norra länsdelen dra öronen åt sig, säger han.

Jimmy Loord har också reagerat på majoritetens sätt att kommunicera kring regionens ekonomi.

”Vad gäller egentligen?”


– I förra veckan publicerades en debattartikel från den politiska majoriteten (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet) , där de skrev att de har ordning och reda på ekonomin. Nu knappt en vecka senare varnar de för kommande obehagliga beslut. På samma sätt säger ett regionråd att inga besparingar väntar och ett annat regionråd från samma majoritet säger att obehagliga beslut väntar. Vad gäller egentligen? Planerar de att lägga ett stort sparpaket och vad innehåller det? Jag tycker att invånarna har rätt att få veta, säger han.

Kan du lova att ni inte kommer att lägga ned Oskarshamns sjukhus? ON ställer den frågan till Peter Wretlund på tisdagsförmiddagen.

– Inget har förändrats sedan i fredags. Jag hänvisar till detta igen, svarar han.

Dela gärna artikeln med dina vänner: