Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Johan Pehrson (L): ”A-kassan ska vara en studsmatta – inte en hängmatta”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

A-kassan är omodern och hela systemet är krångligt konstaterar arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) i en debattartikel den 12 februari. Liberalerna och samarbetspartierna lägger fram nya förslag för att reformera a-kassan.

Den nya a-kassan ska omfatta fler, minska krånglet och uppmuntra till att snabbt ta ett nytt jobb om man blir arbetslös. I debattartikeln trycker Johan Pehrson (L) extra mycket på att a-kassan är en viktig omställningsförsäkring. Det ska inledningsvis vara en ekonomisk trygghet för den som blir av med jobbet men det ska också finnas ekonomiska incitament som uppmuntrar till nytt jobb.

”Liberalerna och samarbetspartierna kommer inom kort att gå fram med en stor reform av a-kassan. Jag har som arbetsmarknadsminister under lång tid arbetat med en reform för en modern arbetsmarknad som omfattar fler och minskar krånglet för företag och enskilda. Samtidigt begränsar vi möjligheten att gå på höga ersättningsnivåer i flera år”, skriver Johan Pehrson (L) i debattartikeln som publicerats i Expressen.

Ska baseras på inkomst

Den nya a-kassan ska baseras på inkomst istället för arbetad tid vilket kommer att minska krånglet. Istället för att arbetsgivarna ska skicka 75 000 tidrapporteringar per år så kommer inkomstuppgifterna att hämtas direkt hos Skatteverket. Fler kommer att omfattas av a-kassan med reformen men ministern är tydlig med att a-kassan är en omställningsförsäkring.

”A-kassan ska vara en studsmatta – inte en hängmatta. Det är inte hållbart att människor lever på a-kassa eller andra offentliga stöd i flera år och fastnar i utanförskap och bidragsberoende”, skriver Johan Pehrson i debattartikeln från regeringen.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
11
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
1
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS