Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Johanna Wyckman (L): ”Den psykiska ohälsan ökar”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Idag presenterade Länsunionen nyheter gällande uppdrag och utvärderingar rörande pandemin”, skriver Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna i ett pressmeddelande på måndagen.

– Pandemins effekter kommer att bli omfattande på många plan. I takt med att pandemin avtar ska den vård som har blivit uppskjuten under pandemin genomföras. Vi ser också stora möjligheter att tillvarata de digitala framsteg som pandemin medfört genom att bland annat stärka utvecklingen med mer sjukvård i hemmet, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

”I arbetet med att ta fram budgetriktlinjer som sedan blir del av kommande regionplan har Länsunionen tagit fram uppdrag som syftar till att utvärdera och följa upp pandemin och dess effekter.”

– Vi behöver se till att tillvarata pandemins erfarenheter och hantera dess effekter på ett bra sätt. Regiondirektören kommer därför ges uppdrag att analysera erfarenheterna från pandemin och föreslå förstärkningar av beredskapen framåt. I framtiden måste sjukvården bättre klara av att bedriva sin ordinarie verksamhet samtidigt som tillfälliga påfrestningar hanteras, säger Christer Jonsson (C), regionstyrelsens vice ordförande.

– I pandemins spår har vi sett att den psykiska ohälsan ökar, bland annat hos äldre. Utvecklingen behöver följas noggrant och vid behov behöver åtgärder vidtas. Uppdrag ska också ges till regiondirektören med målsättningen att förbättra samverkan mellan kommunerna och regionerna, exempelvis gällande läkarinsatser, säger Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

ARKIVFOTO: LIBERALERNA

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS