Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kan Yvonne Bergvall (S) tänka sig att bli politisk vilde? Så svarar hon när ON ställer frågan…

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Vi har tidigare berättat att Yvonne Bergvall hoppar av från platsen i Socialdemokraternas styrelse i Oskarshamns kommun.

Frågan är om hon kommer att sitta kvar i fullmäktige, där hon är ordförande, och i kommunstyrelsen samt Smålandshamnar?

ON ställer frågan på torsdagen.

– Jag har inte bestämt mig än, svarar hon.

Men fullmäktige är du kanske kvar i hur eller hur, i och med att du är folkvald, eller?

– Ja, jag är folkvald – men jag kommer bara att njuta av den här sommaren framöver. Sedan får jag se hur livet ser ut i höst. Så ser det ut för mig just nu. Men jag kommer inte att lämna något enstaka uppdrag – lämnar jag, så lämnar jag alltihop.

Du vill inte bli politisk vilde, partipolitiskt obunden ledamot i fullmäktige, som Jan Johansson, Anders Svensson och Marko Raiskio?

– Nej, det vill jag inte. Jag kan ha uppfattningar om personer med mera – men jag är socialdemokrat, jag har de värderingarna – och dem kommer jag alltid att ha. Därför kan jag inte tänka mig att vara politisk vilde. Men däremot kanske jag kommer att ventilera vad jag själv tycker lite oftare. Men jag är socialdemokrat – och det kommer jag alltid att vara, svarar Yvonne Bergvall.

Vad säger du om det som Andreas Erlandsson (S) och Anton Sejnehed (S) sa i en lång intervju i ON i dag?

– Jag har läst den. Egentligen har jag inte mer att säga – jag har gett min bild. Men Andreas sa att det inte finns något förtroende för mig bland de övriga S-kommunerna – och det är ju förståeligt, med tanke på att de sju kommunerna och deras gruppledare föreslog att Maia Dahlberg skulle bli ordförande i Kretslopp Sydost. Om de hade sagt att de hade förtroende för mig, så hade de indirekt sagt att de hade fel när de föreslog Maia – och det är klart, det vill man ju inte. Därför blev det omöjligt för mig. För det är ju samma personer. Det handlar inte om dem som sitter i direktionen – utan man har pratat med gruppledarna hemma i kommunerna. Och jag vet inte varför man gjorde så. Förtroendet måste ju finnas hos dem som sitter i direktionen, svarar Yvonne Bergvall.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS