Karin Helmersson (C): ”Anmärkningsvärt att partier driver frågan om att vi inte ska använda oss av förnyelsebar energi”

Karin Helmersson (C): ”Anmärkningsvärt att partier driver frågan om att vi inte ska använda oss av förnyelsebar energi”

2022-06-02 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”I samband med dagens Regionfullmäktige debatterades en revidering av regionens klimatstrategi och i samband med detta yrkade Moderaterna och Kristdemokraterna att kravet på den energi som regionen ska använda endast ska vara fossilfri och inte förnybar”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Idag är det den förnyelsebara energin som växer och idag uppgår den förnyelsebara energin till närmare 70 procent av energiproduktionen. Det är då anmärkningsvärt att partier i en tid när vi behöver öka vår energiproduktion då driver frågan om att vi inte ska använda oss av förnyelsebar energi, säger Karin Helmersson (C), regionråd med ansvar för regional utveckling.

Karin Helmersson (C). Foto: Peter A Rosén

”Det förslag till ny klimatstrategi som Centerpartiet tillsammans med Länsunionen står bakom slår fast att vi behöver ställa om till en fossilfri och alltmer förnybar region”, skriver Centerpartiet.

– Vi behöver en energimix där vi kommer att behöva flera olika energislag under en överskådlig tid. Men det förslag som vi står bakom pekar ut vilken riktning som vi behöver gå för att på lång sikt få en ännu högre förnyelsebar och hållbar energiproduktion, säger Roland Åkesson (C).

Roland Åkesson (C). Foto: Centerpartiet

– I Kalmar län ligger vi långt fram när det kommer till det förnyelsebara, vi har en stor produktion, biobränsle, biogas och produktionen av vindkraftsenergi är också hög, frågan är om Moderaterna och Kristdemokraterna i Kalmar län vill skrota det arbetet som har gjorts och därmed dra på både företag och privatpersoner stora ekonomiska konsekvenser?

Det säger Karin Helmersson.

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn