Karin Helmersson (C): ”Den här satsningen kommer att göra skillnad”

Karin Helmersson (C): ”Den här satsningen kommer att göra skillnad”

2020-09-09 Av av Peter A Rosén
LÄNET

Idag kom beskedet om en miljardsatsning på kulturen i Sverige.

– Glädjande och välkommet säger Karin Helmersson, ordförande i Regionala Utvecklingsnämnden i ett uttalande. I medlen finns satsningar på såväl det fria kulturlivet som den offentliga kulturen, vidare finns det medel till studieförbund, samlingslokaler och skapande skola.

–  Kalmar län har ett rikt kulturliv och vi ser att sektorn har varit hårt drabbad i och med pandemin. Flera kulturföretagare och kulturaktörer har blivit helt utan inkomst, en helt orimlig situation. Inte minst det fria kulturlivet i länet har fått stå tillbaka säger Karin Helmersson. Vi har i samtal påtalat detta för kulturminister Amanda Lind (MP) och Statens kulturråd, tongångarna har varit liknande från andra regioner och intresseorganisationer.

– Den del av satsningen som rör samverkansmodellen är också ett välkommet besked. Vi har från regionernas sida påpekat att statens satsningar inte hängt med regionens prioritering under en följd av år. Den här satsningen kommer att göra skillnad. Vi kommer fortsätta arbeta för att kultur i hela Kalmar län och möjligheten för att barn och unga får ta del av kulturupplevelser. I tider av kris blir kulturen ännu viktigare för att människor ska må bra.

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: