Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Karin Tegmark Wisell om syftet med nationella vaccinationsveckan: ”Pandemin är inte över”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE/LÄNET

Vecka 11, som startar imorgon måndag 14 mars, genomförs den nationella vaccinationsveckan med syftet att få fler att skaffa sig skydd mot covid-19 genom vaccination.

”När Sverige nu gått in i en ny fas i pandemin och allmänna åtgärder för att minska smittspridningen upphört är det särskilt viktigt att nå ut med information om nyttan med vaccination,” skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Sverige har generellt en hög vaccinationstäckning. De allra flesta från 12 år har valt att vaccinera sig mot covid-19. Men fortfarande är det drygt en miljon människor som inte har tagit sin första dos.

– Pandemin är inte över, vaccinet är det enskilt viktigaste för att ge oss skydd inför framtiden. Vi skulle behöva en ännu högre, och en jämnare fördelad, vaccinationstäckning i befolkningen, säger Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.

Nationell temavecka

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig mot covid‑19. Uppdraget genomförs under vecka 11, den 14–20 mars, i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

– Vi hoppas att uppmärksamheten ska få alla som ännu inte har vaccinerat sig att tänka till och att så många som möjligt ska välja att vaccinera sig, både för sin egen och för andras skull, säger Karin Tegmark Wisell.

Foto: Lena Katarina Johansson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS