”Kelleher lurade upp Volden i Malmökassen på läktaren och ända bort till Flanaden”

HOCKEYKRÖNIKA

Efter 1-12 i skott i första perioden mot Malmö och ett spel som delvis hackade fram som en repig cd-skiva, lyckades IKO äntligen besegra Malmö för första gången i SHL-sammanhang.

IK Oskarshamn inledde bra under de första 3 minuterna av matchen och hade ett par långa anfall nere i Malmös zon, men efter ynka ett skott mot mål tog bortalaget över och stundtals dominerade spelet.

”Kraftlösa”

IKO såg länge kraftlösa ut och förlorade många sargkamper och dueller. Tex Williamsson i målet fick mycket att jobba med och klarade av uppgiften utomordentligt.

Han stod för ett par riktiga klassräddningar och höll laget kvar i matchen. Skotten 1-12 och ställning 0-0 var inte helt rättvist.

Om Tyler Kelleher var osynlig under första perioden, så var han det helt motsatta i den andra.

Tyler Kelleher. FOTO: PETER A ROSÉN

Efter att Malmö kom ut och fortsatte dominera lyckades hemmalaget få ett långt anfall och Kelleher var magisk, ett klasspass över till Nolan Zajac (vem annars?) som fick iväg ett hårt skott upp i innerribban och 1-0 till hemmalaget.

Bara sekunder senare, i tekningen efter, lyckades Kim Rosdahl på något skickligt och lustigt sätt få med sig pucken till ett friläge, drog med sig en försvarare och fick straff.

”Vilken straff”

Vilken straff vi fick se sedan, Tyler Kelleher lurade upp Volden i Malmökassen på läktaren och ända bort till Flanaden och tryckte upp pucken i taket.

2-0 och två gjorda mål på åtta sekunder.

Efter den chockstarten kom Malmö aldrig tillbaka och IKO tog över spelet. Malmö lyckades senare reducera fram till 2-1 genom Christoffer Forsberg men närmare än så kom inte skåningarna.

I sista akten var spelet stundtals avvaktande och efter sex minuter fick Jonas Engström fram pucken till Jan Ordos.

Ordos som på ett turligt sätt styrde in pucken via skridskon in till 3-1.

Tre minuter senare, i powerplay, utökade man ledningen igen.

Kelleher hittade fram till Ordos som på backhand med knappt styrfart petade in pucken mellan benskydden på Lars Volden.

Malmö fick inte till någon slutforcering och 4-1 stod sig matchen ut.

IKO vann alltså för första gången på fem försök mot Malmö sedan steget upp i SHL.

Kelleher, ett utrosptecken!

Matchens utropstecken enligt mig måste vara Kelleher, den snabba korta amerikanen dominerade stundtals och stod för ett par lysande passningar.

Zajac stod även han för en ny stark insats och var mycket stark med pucken.

Nästa match är på tisdag hemma mot Frölunda, då hoppas jag att man är med från start. Annars blir det jobbigt.